This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Selasa, 5 April 2016

MUDAHNYA MEMBELI VITAMIN

Assalamualaikum
Gais suka vitamin kan❤. Ye lah, kan Gais pandai jaga kesihatan, sbb tu ambil vitamin. Tapi susah pulak nak pergi kedai dan belek2 harga serta kandungan dia.
Susah juga nak pm2 dealer2 vitamin nak tau harga. Ye la biasala, mesti nak cari yg jimatkan. Biar berbaloi harga dan kualiti.
Jangan susah hati, gais boleh membeli-belah vitamin secara online tanpa melibatkan sesiapapun. Pilih2, bayar dan vitamin sampai depan pintu. Haaa macammana cara dia?
...................
Gais klink link kat bawah dan join shaklee. Pastu Gais boleh la shopping sendiri apa2 vitamin yg gais suka. Senang je kan.
Kalau rasa tak pasti dan was-was, wasap CikKakYus ya:
 013-378 6399
 013-378 6399
 013-378 6399

Khamis, 25 Jun 2015

MENGINGATI ALLAH VS B COMPLEX

Assalamualaikum.

Saya doakan anda pada pagi ini,  beroleh ketenangan dan kedamaian hati yang berpanjangan. Stress, b complex shaklee, kelebihan b complex shaklee, Tenang hati, meredakan tekanan,
Dengan mengingati Allah (zikir), hati menjadi tenang.

Dengan mengambil B complex shaklee, membantu kesihatan fungsi saraf lantas meredakan tekanan, sakit kepala, kemurungan dan insomnia.

Mana satu yg perlu diambil? Saya ambil kedua-duanya sekali. Kenapa?

Manusia perlukan asbab untuk sembuh, sakit, mati dan sebagainya. Pendek kata, Allah jadikan asbab supaya manusia mudah menerima segala kejadian yg menimpa mereka. B complex juga adalah asbab untuk sembuh.

Jadi kita tak perlu pilih salah satu. Kita bebas untuk memilih kedua-duanya.

HARGA

Zikir harganya hanyalah keihklasan hati dan keyakinan yg tinggi kepada Allah.

B complex pula berharga RM53.75 dan tahan 120 hari, bersamaan 4 bulan. Maksudnya kita hanya perlu membayar RM0.45 sen bagi sebiji B complex. HHHMMM dah terlebih berbaloi dengan nilai duit kita kan.
 
Tak payah fikir 2, 3 kali. cepat je wasap saya :: 013-3786399 ::

Ok...sekian nasihat pagi.
 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Khamis, 18 Jun 2015

MARHABAN YA RAMADHAN

Assalamualaikum.

Saya doakan anda hari ini ceria dan bersemangat menyambut kedatangan Ramadhan. Alhamdulillah. 

Sekali lagi Allah limpahkan nikmat, usia kita dipanjangkan lantas dapat bertemu bulan yang sangat dinanti-nanti = RAMADHAN. Moga Allah beri kita kekuatan untuk beramal dan beribadah sebanyak-banyaknya seterusnya menjadi kelaziman pula ibadah itu di bulan-bulan mendatang.

marhaban ya ramadhan 2015


Salam sayang.. emakskema

Rabu, 3 Jun 2015

PERCUMA VITALEA BERUSIA 100 TAHUN

Assalamualaikum

Saya doakan anda sihat dan dirahmati Allah selalu.

Percuma Vitalea
free vitamin, free vitalea, vitamin 100 tahun

Siapa yang suka barang free, angkat tangan! Saya dah angkat tapi anda pasti tak nampak. hihihi. Ok kembali kepada tajuk artikel, ada vitamin free untuk anda sepanjang May hingga Oktober. Berapa nilainya? Nilai dia adalah RM99.40. Tu dia best tak bestnya vitamin free ni. Vitamin ini adalah VITALEA iaitu vitamin tertua dunia!

Fakta Berkaitan VITALEA

Fakta #1
Vitalea adalah vitamin yang pertama dicipta di dunia.  Sebab tu dia paling tua dan pada May lepas, Vitalea menyambut ulangtahun ke 100. Fine, vitalea lebih tua berpuluh tahun dari saya. Pertama kali diperkenalkan pada tahun 1915 oleh pengasas Shaklee iaitu Dr. Forest C.Shaklee.

Fakta #2

Untuk pengetahuan anda, asalnya Vitalea dipanggil "VITALIZE - MINERAL". Kemudian ia dipendekkan menjadi VITA - MIN. Sejak itulah semua suppliment kesihatan dipanggil vitamin. Hebat kan Vitalea ni. Banyak ni jasa Vitalea.

Fakta #3
Ketika baru di perkenalkan, Vitalea berbentuk cecair. Dengan pembaharuan teknologi, ia telah ditukar menjadi tablet yang mudah ditelan. Buat pengetahuan anda, saiz multivitamin biasanya memang besar, tapi saiz Vitalea sedang-sedang dan mudah ditelan.


Fakta #4
Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran. 12 vitamin dan 7 mineral sepert saranan RDA . Formula Vita-lea sangat komprehensif dan seimbang.


Fakta #5
Vitalea adalah multivitamin terpantas larut di dalam air dan tubuh manusia. Mineral di dalamnya mudah diserap oleh usus kecil. Nak bukti? Ambil sebiji Vitalea dan rendam dalam air. Cuba lihat perubahan air.

Fakta #6
Khasiat 2 tablet ‪Vita-lea‬ bersamaan 40 jenis lauk. Tapi ini tak bermakna lepas ambil Vita-lea, anda tak perlu makan. Tetap perlu makan macam biasa, cuma tak perlu sampai 40 jenis lauk.
 
Fakta #7
Semua orang perlukan Vitalea kerana ia adalah vitamin asas. lagi menarik, Shaklee telah memformulasikan Vitalea-Children khas untuk kanak-kanak. Ya Vitalea Children juga ada promosi beli 3 percuma 1. Boleh baca di sini.
multivitamin kanak-kanak, promosi vitamin, vitamin free

Fakta #8
Harga Vitalea SANGAT MURAH! Paling murah untuk multivitamin yang paling lengkap kandungannya didunia. Hanya RM99.40. Boleh tahan sehingga 4 bulan sebab anda hanya perlu ambil 1 biji sehari. Maknanya anda hanya bayar RM0.83 sen sehari untuk kesihatan yang optimum. Berbaloi kan!

Eh lupa pulak, anda pasti nak tahu macammana nak dapat Vitalea percuma. Ha mudah je, beli apa-apa sahaja vitamin shaklee, daftar sebagai ahli dan anda akan dapat vitalea secara percuma. Senang je kan. So tunggu apa, hubungi saya segera ok.




Selasa, 2 Jun 2015

TEASER MAJLIS HUJUNG MINGGU INI

Assalamualaikum.

Hujung minggu ini saya sekeluarga nak balik kampung. Sambil2 tu, nak meraikan kelahiran 4 orang istimewa dalam family. wahahahaha tetiba emak jadi designer. ok layan gambar ini dahulu. cerita akan menyusul kendian.


Khamis, 28 Mei 2015

5 RAHSIA KEKAL SIHAT CARA TUN M

Assalamualaikum.

Saya nak kongsi artikel dari www.sususejat.com Ia adalah berkaitan kaedah menjaga kesihatan Tun M. Kalau anda tahu, pasti anda terkejut dan tak nak tunggu lagi mengikuti langkah Tun M. Jom Baca:

rahsia sihat tun m, rahsia sihat Tun Mahathir, kelebihan vitalea


Umum sedia maklum Tun Dr. Mahathir merupakan negarawan yang disegani. Selain memegang jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia selama 22 tahun, beliau juga punya rahsia tersendiri untuk kekal sihat meskipun usianya kini sudah mencecah 85 tahun.

Mungkin sejak akhir-akhir ini kesihatan beliau sedikit terganggu, barangkali berkait rapat juga dengan pembedahan pintasan koronari pertama yang dijalani beliau pada Januari 1989 (Hospital Besar Kuala Lumpur) dan kedua pada September 2007 (Institut Jantung Negara). Namun begitu secara fizikalnya tidak dapat disangkal lagi beliau masih kekal tip-top bergiat aktif dalam menyampaikan pendapat selain berkunjung ke beberapa konvensyen-konvensyen yang dianjurkan. Apa rahsia beliau sebenarnya sehingga tampak begitu?


5 Cara Mengekalkan Kesihatan Sehingga Ke Usia Emas Cara Tun Dr. Mahathir

1 – Tidak menghisap rokok
Siapa bersetuju rokok itu menyihatkan? Terdapat pendapat mengatakan rokok menyihatkan/menyegarkan tubuh badan jika diambil dalam kadar yang betul. Rokok juga berkait rapat dengan peningkatan kadar metabolisma dan sesuai diambil sebagai pemanas badan jika anda menetap di negara beriklim sejuk.

Namun bagi aku, info ini hanya kelihatan “sahih” dan boleh diterima-pakai jika tembakau yang digunakan datang 100% daripada daun tembakau, dan bukan seperti rokok-rokok komersial yang telah diperkayakan dengan bahan-bahan kimia yang entah dari mana dikutip, juga pengambilannya haruslah bersebab (akal) dan bukannya kerana ketagihan (nafsu).

2 – Tidak minum arak
Selain daripada keburukan yang dimiliki, terdapat juga yang bersetuju arak itu bermanfaat kepada tubuh badan jika diambil dalam kuantiti dan cara yang betul. Kajian terkini menunjukkan wine merah mengandungi phenol yang bertindak sebagai antioksidan untuk kesihatan kardiovaskular. Fakta ini mungkin ada benarnya, namun tidak bermaksud aku menggalakkan anda semua untuk meminum arak, kerana arak itu sudah jelas haram di sisi Islam.

3 – Makan secara bersederhana
Masihkah anda ingat pada pesan Nabi “berhenti makan sebelum kenyang”? Makan secara bersederhana tidak terhad kepada kuantiti makanan yang diambil, tetapi juga kualiti makanan yang masuk kedalam mulut anda.

4 – Makan Multivitamin

Terdapat beberapa sebab mengapa anda harus ambil sebiji pil Multivitamin setiap hari. Salah satu rahsia mengapa Tun Dr. Mahathir berjaya mengekalkan kesihatan hingga ke usianya sekarang ialah beliau mengamalkan pengambilan 1 pil multivitamin jenama “Shaklee” setiap hari.



                                            

5 – Tidur secara mencukupi
Tidur ini seakan-akan butang reset manusia. Cuma konsepnya tidaklah semudah menekan butang reset sesuatu mesin yang hanya mengambil tempoh beberapa saat, tetapi memakan masa sekitar 7-10 jam sehari (pada waktu malam), bergantung kepada gaya hidup individu tersebut (mereka yang aktif seperti atlit sukan memerlukan tidur yang lebih lama berbanding individu biasa).

“Pendek kata kalau kita amalkan cara hidup yang sihat.. tidak mengguna rokok, terutama rokoklah dan arak, kita boleh sedikit sebanyak (mengurangkan risiko mendapat penyakit kronik), yang lain semua (penyakit) kurniaan Tuhanlah.. kita tak tahu..” – Tun Dr. Mahathir Mohamad

Itu tips daripada Tun Dr. Mahathir yang disiarkan dalam rancangan “Segar” yang diterbitkan oleh TV3 13 tahun yang lalu (1997). 


Kan, dah tokojut. Makan multivitamin shaklee tau. Ha apalagi kalau bukan VITALEA! Vitamin pertama dunia dan berusia 100 tahun. Anda tau, bulan ni shaklee bagi free Vitalea kepada sesiapa yang join ahli. So apalagi. Jom lah join. 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Isnin, 25 Mei 2015

AKHIRNYA MISI MUSTAHIL DAH TAK MUSTAHIL EPISOD HADIAH HARI GURU 2015

Assalamualaikum.

Cerita jumaat yang lepas. Sempena sambutan hari guru di tadika Adhwa dan Akhtar:

Beberapa hari dah plan nak buatkan hadiah utk cikgu Adhwa n Akhtar. Xterbuat. Misinya nak menjahit bekas serbaguna yg comel tu. Fuh... tgk tutorial bukan main. Tp xbuat2.

Akhirnya start ahad lepas, kerja digerakkan. Itupon sehingga semalam, setakat 20% je siap. Mmg mlm ni la... 80% lagi dibuat. Mmg dah jadi misi mustahil. Target buat 4 je kot. Alhamdulillah... semua siap. 8 bekas serbaguna siap di jahit. Insyaallah moga mendatangkan manfaat buat cikgu2 Pasti yg baik hati.

Pssst... kad pon buat siang tadi jek. mmg dah jadi misi mustahil kan. Mujo laling Azizan Othman tlg print.Terbaik... mata dah jadi panda.


 

 Saya ditemani anak dara sorang ni. Yang bangun setiap jam sebab dapat rasa emak tak ada kat sebelah. Hadoi...memang haru betul. berulang- alik dari bilik jahit ke bilik tidur. Rasa macam nak putus asa. Tapi kuatkan semangat. Malam ini saja.

HADIAH HARI GURU 2015, HERBAL BLEND SEBAGAI HADIAH, BEKAS SERBAGUNA

Hasil Akhir. Puas hati tengok semuanya siap seperti yang dirancang. Lepas ni bolehlah sapa-sapa nak buat tempahan kat emakskema. Pakej bekas serbaguna dari kain gred AAA, Vitamin shaklee beserta kad (kad ucapan + kad panduan penggunaan vitamin) kihkihkih.

Pssst...Alhamdulillah, cikgu-cikgu Adhwa dan Akhtar sangat gembira menerima hadiah dari saya. Saya rasa berbaloi-baloi tak tidur malam. Itulah kuasa memberi, 1 hari jumaat tu rasa macam best je.

 



Rabu, 20 Mei 2015

AHLI NUTRISI SHAKLEE YANG BERKELAYAKAN

Assalamualaikum.

Meriah pagi ini apabila saya membuka Facebook. Kisah Apa? Ya majlis KONVO AHLI NUTRISI SHAKLEE. Apa maksudnya? Majlis ini meraikan kejayaan pengedar-pengedar shaklee berdaftar yang mengambil ujian menjadi ahli nutrisi shaklee. Dan antara yang berkonvo adalah Emak, Nenek dan Makcik saya dalam bizz Shaklee. Bangga saya dengan mereka ini. TAHNIAH UOLS!

APA KELEBIHAN MENJADI AHLI NUTRISI SHAKLEE?

Shaklee membenarkan mereka mengadakan bengkel mini nutrisi shaklee. Maknanya mereka ada lesen besar untuk bercakap, melatih, memberi nasihat, memberi panduan dalam hal-hal nutrisi berkaitan rangkaian vitamin shaklee secara terbuka. Selama ini, bengkel-bengkel nutrisi hanya dikelolakan oleh pakar nutrisi yang berkhidmat dengan shaklee. Pakar ini sememangnya mereka yang mempunyai latar pendidikan dan kelayakan dari institusi yang berkaitan sahaja. Sekarang, pengedar produk juga layak untuk melakukannya. Best bukan!

ahli nutrisi shaklee, bisnes bermentor, mentor terbukti berjaya, kelayakan shaklee

"Maknanya mereka ada lesen besar untuk bercakap, melatih, memberi nasihat, memberi panduan dalam hal-hal nutrisi berkaitan rangkaian vitamin shaklee secara terbuka"


Saya tumpang gembira dengan kejayaan mereka. Merka adalah kebanggaan saya serta seluruh keluarga EmakSkema Millionaire Family. Saya seronok, saya bermentorkan orang yang layak. Yang mengajar saya bukan secara buta tuli. Mereka ini berilmu, berpengalaman dan terbukti berjaya. 

Shaklee adalah satu syarikat yang serius dalam memastikan produk mereka SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI. Shaklee juga SERIUS memastikan pengedar produk mereka mempunyai kelayakan dan ilmu yang betul untuk dikongsi seterusnya membantu orang lain. Kita memang tidak perlu ragu-ragu terhadap rangkaian vitamin serta produk shaklee yang lain. Shaklee memang komited.

Apa lagi yang kita mahu? Sistem perniagaan yang hebat dan menguntungkan pengedar! Vitamin dan produk yang dijamin! Keberkesanan yang terbukti! Tinggal kita la yang perlu memutuskan. Mahu shaklee atau tidak!

Mahu sertai keluarga shaklee kami? Jom...jangan segan hubungi saya segera!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...