This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Selasa, 27 September 2016

SAIN LOAN RUMAH

Assalamualaikum.

Saya doakan pengunjung emakskema.com sentiasa sihat dan ceria menjalani kewajipan sebagai hamba Allah.

Saya nak update proses pembelian rumah kami. Alhamdulillah, Ahad 25 Sept 2016 kami sain LO dari Public Islamic Bank. Rasa lega sangat.

Sebenarnya, offer dari Public Bank ni dah keluar pada 19 September 2016 lagi. Memang cepat dan sangat pantas Ms Moon menjalankan tugas🖒. Beliau adalah ejen yg menguruskan pinjaman perumahan kami.

Dibawah ni adalah sedikit butiran tentang pinjaman tersebut:

Case approved RM3xx,000
35years
Rates 4.35% (br+.83)
Monthly installment : RM1,587

Selain sain LO, saya juga mengambil takaful perlindungan pinjaman bernilai 240k. Bulan-bulan, saya perlu bayar RM200. Perlindungan ini membolehkan:

1. Rumah ditanggung bayarannya oleh bank sekiranya saya meninggal dan mengidap penyakit kritikal sebelum loan siap dibayar

2. Dapat diskaun sekiranya mengalami kelumpuhan sementara ( contoh: sakit sebab eksiden kan ambil masa untuk sembuh)

Kesimpulannya, saya perlu bayar RM1787 sebulan untuk rumah teres ni. Alhamdulillah walaupun banyak, ia masih dibawah budget.😇

Nak cerita detail, lain kali saya update. Wah terasa bagai kunci rumah sudah ada di tangan.😀 k babai.

Jumaat, 23 September 2016

EMAKSKEMA MEMBAYAR DUIT TEMPAH RUMAH 3%

Assalamualaikum.

Semoga Allah sentiasa melimpahkan Rahmat dan kemudahan buat semua pengunjung emakskema.com.

Hari ini 23 September 2016. Genap 17 hari selepas kami membayar duit 'tempah' rumah. Allahu... banyak sangat yg berlaku dalam tempoh ini. Apa yang kami dah buat?

1. Kami dah bayar 3% yang mewakili nilai RM11400 kepada ejen rumah yang sangat berdedikasi iaitu saudara Fakhrul.

2. Kami dah hantar permohonan ke 2 bank tempatan untuk pinjaman perumahan.

Bank pertama iaitu Public Islamic Bank dah setuju dengan permohonan kami. LO iaitu letter offer juga telah dikeluarkan. Tinggal kami buat keputusan samada nak sain ke tidak sahaja. Allah hu, mudah sangat rasanya.

Bank ke dua adalah Hong Leong Islamic Bank. Saya seperti mahu menunggu tawaran dari Hong Leong Islamic Bank. Tapi tak pasti lagi.

Bagaimana Kami Mendapat Wang 3% Untuk Tempah Rumah

Kami sebenarnya seperti mengejar masa. Semuanya perlu diselesaikan sebelum raya haji yg lepas iaitu 12 Sept 2016. Kami melihat rumah pada 4 Sept 2016 iaitu hari Ahad. Maka, setelah suka dan setuju dengan rumah yang kami lihat, terus esoknya sediakan cek. Padahal tiada RM yang cukup dalam tangan. Deposit perlu dibayar segera. Jadi kami putuskan untuk membayar diantara 5 hingga 9 Sept 2016. Ramai yang berminat dengan rumah tersebut. Lebih-lebih lagi, harganya dibawah harga pasaran.

Ok, mana dapat duit. Demi nak dapatkan tunai segera, kami gadaikan barang kemas yang ada. Memang dari awal, saya mengumpul emas untuk dijadikan cagaran bila terdesak. Syukur betul saya buat begitu. Semua emas saya bernilai lebih tinggi dari jumlah yang saya bayar 2 3 tahun lepas masa beli. Tak ada ke duit tunai dalam bank? Ada, tapi tak sempat nak keluarkan. Sebab disimpan dalam akaun yang tak ada kad debit.

Jadi, akhirnya cek untuk pembayaran 3% tempah rumah ini menggunakan emas. Cek dibuat pada 5 Sept 2016 iaitu Isnin sejurus emas digadai. Cek diserahkan kepada ejen pada 6 Sept 2016. Super cepat. Dua hari selepas tengok rumah. Macam-macam yang saya fikir. Semoga ia adalah pilihan yang betul dan terbaik untuk kami.

Selasa, 6 September 2016

PROJEK BARU

Assalamualaikum.

Saya doakan rakan-rakan pengunjung blog emakskema.com sentiasa beroleh rahmat dan keberkatan dari Allah.

Kali ini saya ingin berkongsi projek baru kami. Saya akan update perkembangannya sedikit demi sedikit dalam blog kesayangan saya ini.

Saya teruja mahu berkongsi. Ia adalah projek baru setelah lebih 2 tahun kami tidak mulakan projek baru dalam perjalanan hidup kami.

Tiga tahun lepas kami mulakan bisnes shaklee ini yg melahirkan emakskema.com. Insyaallah projek ini adalah batu loncatan yang lebih besar yang akan membawa kami lebih kehadapan.

Segalanya bermula dengan impian. Mimpilah supaya kita ada sesuatu yg mahu dicapai.
Mimpilah kerana ia akan menggerakkan kita.
Mimpilah kerana mimpi adalah percuma dan kita tidak akan menyesal.

Pembayang buat rakan-rakan, projek ini adalah projek rumah!😙

Selasa, 5 April 2016

MUDAHNYA MEMBELI VITAMIN

Assalamualaikum
Gais suka vitamin kan❤. Ye lah, kan Gais pandai jaga kesihatan, sbb tu ambil vitamin. Tapi susah pulak nak pergi kedai dan belek2 harga serta kandungan dia.
Susah juga nak pm2 dealer2 vitamin nak tau harga. Ye la biasala, mesti nak cari yg jimatkan. Biar berbaloi harga dan kualiti.
Jangan susah hati, gais boleh membeli-belah vitamin secara online tanpa melibatkan sesiapapun. Pilih2, bayar dan vitamin sampai depan pintu. Haaa macammana cara dia?
...................
Gais klink link kat bawah dan join shaklee. Pastu Gais boleh la shopping sendiri apa2 vitamin yg gais suka. Senang je kan.
Kalau rasa tak pasti dan was-was, wasap CikKakYus ya:
 013-378 6399
 013-378 6399
 013-378 6399

Khamis, 25 Jun 2015

MENGINGATI ALLAH VS B COMPLEX

Assalamualaikum.

Saya doakan anda pada pagi ini,  beroleh ketenangan dan kedamaian hati yang berpanjangan. Stress, b complex shaklee, kelebihan b complex shaklee, Tenang hati, meredakan tekanan,
Dengan mengingati Allah (zikir), hati menjadi tenang.

Dengan mengambil B complex shaklee, membantu kesihatan fungsi saraf lantas meredakan tekanan, sakit kepala, kemurungan dan insomnia.

Mana satu yg perlu diambil? Saya ambil kedua-duanya sekali. Kenapa?

Manusia perlukan asbab untuk sembuh, sakit, mati dan sebagainya. Pendek kata, Allah jadikan asbab supaya manusia mudah menerima segala kejadian yg menimpa mereka. B complex juga adalah asbab untuk sembuh.

Jadi kita tak perlu pilih salah satu. Kita bebas untuk memilih kedua-duanya.

HARGA

Zikir harganya hanyalah keihklasan hati dan keyakinan yg tinggi kepada Allah.

B complex pula berharga RM53.75 dan tahan 120 hari, bersamaan 4 bulan. Maksudnya kita hanya perlu membayar RM0.45 sen bagi sebiji B complex. HHHMMM dah terlebih berbaloi dengan nilai duit kita kan.
 
Tak payah fikir 2, 3 kali. cepat je wasap saya :: 013-3786399 ::

Ok...sekian nasihat pagi.
 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Khamis, 18 Jun 2015

MARHABAN YA RAMADHAN

Assalamualaikum.

Saya doakan anda hari ini ceria dan bersemangat menyambut kedatangan Ramadhan. Alhamdulillah. 

Sekali lagi Allah limpahkan nikmat, usia kita dipanjangkan lantas dapat bertemu bulan yang sangat dinanti-nanti = RAMADHAN. Moga Allah beri kita kekuatan untuk beramal dan beribadah sebanyak-banyaknya seterusnya menjadi kelaziman pula ibadah itu di bulan-bulan mendatang.

marhaban ya ramadhan 2015


Salam sayang.. emakskema

Rabu, 3 Jun 2015

PERCUMA VITALEA BERUSIA 100 TAHUN

Assalamualaikum

Saya doakan anda sihat dan dirahmati Allah selalu.

Percuma Vitalea
free vitamin, free vitalea, vitamin 100 tahun

Siapa yang suka barang free, angkat tangan! Saya dah angkat tapi anda pasti tak nampak. hihihi. Ok kembali kepada tajuk artikel, ada vitamin free untuk anda sepanjang May hingga Oktober. Berapa nilainya? Nilai dia adalah RM99.40. Tu dia best tak bestnya vitamin free ni. Vitamin ini adalah VITALEA iaitu vitamin tertua dunia!

Fakta Berkaitan VITALEA

Fakta #1
Vitalea adalah vitamin yang pertama dicipta di dunia.  Sebab tu dia paling tua dan pada May lepas, Vitalea menyambut ulangtahun ke 100. Fine, vitalea lebih tua berpuluh tahun dari saya. Pertama kali diperkenalkan pada tahun 1915 oleh pengasas Shaklee iaitu Dr. Forest C.Shaklee.

Fakta #2

Untuk pengetahuan anda, asalnya Vitalea dipanggil "VITALIZE - MINERAL". Kemudian ia dipendekkan menjadi VITA - MIN. Sejak itulah semua suppliment kesihatan dipanggil vitamin. Hebat kan Vitalea ni. Banyak ni jasa Vitalea.

Fakta #3
Ketika baru di perkenalkan, Vitalea berbentuk cecair. Dengan pembaharuan teknologi, ia telah ditukar menjadi tablet yang mudah ditelan. Buat pengetahuan anda, saiz multivitamin biasanya memang besar, tapi saiz Vitalea sedang-sedang dan mudah ditelan.


Fakta #4
Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran. 12 vitamin dan 7 mineral sepert saranan RDA . Formula Vita-lea sangat komprehensif dan seimbang.


Fakta #5
Vitalea adalah multivitamin terpantas larut di dalam air dan tubuh manusia. Mineral di dalamnya mudah diserap oleh usus kecil. Nak bukti? Ambil sebiji Vitalea dan rendam dalam air. Cuba lihat perubahan air.

Fakta #6
Khasiat 2 tablet ‪Vita-lea‬ bersamaan 40 jenis lauk. Tapi ini tak bermakna lepas ambil Vita-lea, anda tak perlu makan. Tetap perlu makan macam biasa, cuma tak perlu sampai 40 jenis lauk.
 
Fakta #7
Semua orang perlukan Vitalea kerana ia adalah vitamin asas. lagi menarik, Shaklee telah memformulasikan Vitalea-Children khas untuk kanak-kanak. Ya Vitalea Children juga ada promosi beli 3 percuma 1. Boleh baca di sini.
multivitamin kanak-kanak, promosi vitamin, vitamin free

Fakta #8
Harga Vitalea SANGAT MURAH! Paling murah untuk multivitamin yang paling lengkap kandungannya didunia. Hanya RM99.40. Boleh tahan sehingga 4 bulan sebab anda hanya perlu ambil 1 biji sehari. Maknanya anda hanya bayar RM0.83 sen sehari untuk kesihatan yang optimum. Berbaloi kan!

Eh lupa pulak, anda pasti nak tahu macammana nak dapat Vitalea percuma. Ha mudah je, beli apa-apa sahaja vitamin shaklee, daftar sebagai ahli dan anda akan dapat vitalea secara percuma. Senang je kan. So tunggu apa, hubungi saya segera ok.




Selasa, 2 Jun 2015

TEASER MAJLIS HUJUNG MINGGU INI

Assalamualaikum.

Hujung minggu ini saya sekeluarga nak balik kampung. Sambil2 tu, nak meraikan kelahiran 4 orang istimewa dalam family. wahahahaha tetiba emak jadi designer. ok layan gambar ini dahulu. cerita akan menyusul kendian.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...