This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Isnin, 26 Februari 2018

YOUTH SKINCARE : BERAPA HARGA SET INI ATAU ADAKAH DIJUAL SECARA BERASINGAN?

Assalamualaikum.

Dalam artikel yang lepas, kita telah pun tahu kebaikan serta semua komponen yang ada dalam set skincare YOUTH ini. Kali ini, emak mahu berkongsi dengan kalian harga set ini apabila diperkenalkan nanti.

Bermula MAc 2018, YOUTH akan mula dijual kepada seluruh rakyat Malaysia tanpa ada pengecualian. Ia dijual dalam bentuk Set Intensif  iaitu set penuh dengan semua komponen penjagaan kulit, serta Set Permulaan yang mengandungi 3 komponen utama.

SET INTENSIF
harga youth

Boleh didapati dengan harga RM1338.25. Memiliki set ini, membolehkan kita mendapatkan manfaat sepenuhnya dari rangkaian penjagaan kulit YOUTH. 

Ia membantu mengurangkan kedutan, memudarkan bintik hitam dan pigmentasi, membaiki kulit akibat kesan matahari, mengembalikan keremajaan serta meningkatkan kecerahan kulit kita. Set ini terdiri daripada:
  1. Luminous Gel Oil Cleanser
  2. Perfecting Skin Toner
  3. Youth Activating Serum
  4. Age Defense Moisturizer-SPF 50
  5. Advanced Renewal Night Cream 
  6. Radiance C + E ---> secara percuma tau
  7. YOUTH Beauty Bag ---> percuma lagi sekali
  8. Regimen Card
Menarik sangat tawaran ini kan.

SET PERMULAAN
harga youth

Boleh didapati dengan harga RM901.00. Set ringkas yang sangat sesuai untuk kulit bagi membantu kulit kita bertukar baru, terhidrat, dilindungi serta mengekalkan keremajaan. Set ini mengandungi:
  1. Luminous Gel Oil Cleanser
  2. Perfecting Skin Toner
  3. Youth Activating Serum
  4. Age Defense Moisturizer-SPF 50
  5. Advanced Renewal Night Cream 
  6. YOUTH Two Way Magnifying Mirror ---> percuma tau
  7. Regimen Card
Memang wow la tawaran dari shaklee ini. Rugi benar jika kita terlepas peluang kan.

KEAHLIAN PERCUMA PENGHANTARAN PERCUMA

Selain dari tawaran yang super duper best ini, Shaklee juga menawarkan keahlian percuma. Keahlian ini bernilai RM79.00. Sekaligus anda akan menikmati harga ahli yang lebih menarik sehingga 20% diskaun. Pulak tu, boleh dapat bonus tunai tau, banyak ni...ada sekitar RM100++ hingga RM200++. Malahan Set ini akan dihantar secara percuma kaepada anda.

Sebenarnya, dengan membeli  Set YOUTH anda untung berganda-ganda. Manfaat kulit dapat, penjimatan wang juga dapat. Menarik bukan tawaran Shaklee.

ADAKAH SET YOUTH DIJUAL BERASINGAN?

Ya, YOUTH akan dijual berasingan mulai Mei 2018. Buat masa ini, YOUTH hanya dijual dalam bentuk Set Intensif dan Set Permulaan. Bukan apa, jika dari mula kita tidak menggunakan set ini secara optimum, manakan dapat manfaat sebenarnya. Jadi Shaklee hanya menjual YOUTH secara berasingan mulai Mei 2018.


 **Nak order Set Penjagaan Kulit Shaklee YOUTH?

WhatsApp kami di 013-3786399 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Yuswirda Mohamad untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Sertai Kami“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.




Jumaat, 23 Februari 2018

SHAKLEE YOUTH SKINCARE PRODUK PENJAGAAN KULIT UNTUK KEKAL JELITA 10 TAHUN LEBIH MUDA

Assalamualaikum.

Emak nak sambung kongsi fakta tentang produk penjagaan kulit YOUTH yang tengah hangat diperkatakan tu. Ketika pelancarannya awal Februari tadi, habis sudah semua Set YOUTH diborong oleh para pengedar.

Bukan apa, semua orang teruja dengan bukti klinikal dan hasil YOUTH meremajakan kulit. Siapa yang tak mahu kulit cantik kan? 

Shaklee sengaja mencipta formulasi YOUTH agar memberi kesan yang dramatik ke atas penjagaan kulit. Shaklee memilih bahan yang 100% tumbuhan, 100% semulajadi dan 100% bebas racun. Maka, pengguna boleh menggunakan YOUTH tanpa was-was gitu.



Nak tahu, kajian klinikal mendapati bahawa 100% wanita mempunyai kulit yang kelihatan lebih muda dengan penambahbaikan hanya dalam 7 hari menggunakan YOUTH. 

Malah, penggunaan berterusan YOUTH telah membantu 2/3 wanita mengubah kulit mereka kepada sedekad lebih muda. Sedekad itu 10 tahun tau, ada produk lain seperti ini?

Kunci utama untuk mendapatkan kulit yang cantik dan kelihatan muda adalah dengan mempercepatkan pertukaran sel kulit dengan kadar yang lebih pantas.

Kulit muda memperbaharui sel kulit pada kadar yang optimum, dan menghasilkan semula kolagen dan elastin yang kita perlukan untuk kulit yang lembut, gebu dan berseri.

Namun, seiring dengan peningkatan usia, keserian itu akan hilang. Pembaharuan sel kita akan jadi perlahan, kolagen dan elastin yang dihasilkan juga turut berkurangan.


KELEBIHAN PRODUK PENJAGAAN KULIT SHAKLEE YOUTH SKINCARE

Berbeza dari produk penjagaan kulit yang lain, teknologi canggih Shaklee YOUTH bukan sahaja menangani penuaan di permukaan kulit. Malah, ia bertindak pada sel kulit.

Ini bermakna, Shaklee YOUTH tidak hanya beri manfaat perlindungan dan pembaikan, malah ia turut menyokong fungsi penting sel yang dapat memulihkan keremajaan dan seri wajah.

Mengandungi 10 kali ganda kepekatan YOUTH Complex yang dalam proses dipatenkan, Youth Activating Serum misalnya memperbaharui sel kulit 10 kali ganda lebih cepat.


RANGKAIAN PRODUK PENJAGAAN KULIT SHAKLEE YOUTH SKINCARE

(1) Youth Luminous Gel Oil Cleanser


Pencuci muka 3-dalam-1, tidak mengandungi sabun, dan punyai pH seimbang.
Pembersih muka ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten, dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci dan menyediakan kulit untuk langkah seterusnya

(2) Youth Perfecting Skin Toner


Perfecting Skin Toner bantu membebaskan kulit dari masalah sel-sel kusam, membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit cerah berseri.

(3) Youth Activating Serum


Youth Activating Serum mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk pembaharuan sel-sel kritikal. 

Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex yang berkesan, serum ini menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel.

Ia membuatkan kulit kelihatan lebih muda, remaja dan berseri.

4) Youth Age Defense Moisturizer SPF 50



Age Defense Moisturizer SPF 50 merupakan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/ UVB, yang melindungi kulit lebih dari sekadar sinaran matahari. Vitamin dan nutrien botani melembapkan kulit dan menambahbaikkan penampilan kulit secara menyeluruh.

(5) Youth Advanced Renewal Night Cream – Light


Krim malam Youth ini mengandungi ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit ketika tidur

(6) Youth Radiance C+E

Mengandungi 20% dos vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.

Youth Radiance C+E berfungsi mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.


Bagaimana nak dapatkan YOUTH Skincare?

Sepanjang Februari ini, Shaklee memberi peluang kepada para pengedar sah untuk merasai sendiri keberkesanan YOUTH. Kamilah yang akan menjadi testimoni hidup pengguna YOUTH.

Jadi,jika anda berminat nak dapatkan Shaklee YOUTH SkinCare ini, boleh hubungi kami untuk booking set anda, dan kami akan cepat-cepat hubungi anda bulan Mac 2018 nanti.

**Nak order Set Penjagaan Kulit Shaklee YOUTH?

WhatsApp kami di 013-3786399 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Yuswirda Mohamad untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Sertai Kami“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.


Khamis, 22 Februari 2018

SET PENJAGAAN KULIT YOUTH SHAKLEE


Assalamualaikum

Baru-baru ini, Shaklee telah melancarkan set penjagaan kulit terbarunya di Malaysia. Ya ia telah dilkancarkan 6 bulan lepas tetapi hanya baru beberapa minggu dilancarkan di Malaysia. Jangan Tak tahu, Shaklee adalah sebuah syarikat multinational.

YOUTH adalah pengganti kepada set penjagaan kulit Nutriwhite dan Enfusella. Ia melalui kajian selama 8 tahun sebelum dibenarkan untuk dipasarkan. Berhati-hati sangat abam Roger Barnett si CEO Shaklee tu kan. Beliau hanya mahu yang terbaik untuk semua pengguna shaklee.

YOUTH, skincare shaklee

YOUTH, skincare shaklee

Youth ni 100% semulajadi dan 100% dan 100% bebas racun. Kita biasa mendengar produk penjagaan kulit yang semulajadi tetapi ia tidak dijamin berkesan. Berbeza dengan YOUTH, keberkesanannya dijamin oleh Shaklee. Ia dijamin mengatasi masalah kulit seperti jeragat, jerawat, parut, kedut, kusam dan masalah pori kulit. 

Setelah hampir 6 bulan dilancarkan, SKIN CARE YOUTH SHAKLEE telah menerima banyak FEEDBACK POSITIVE dari Pengguna Youth Shaklee yang memberi REVIEW dan TESTIMONIAL  bagaimana YOUTH SHAKLEE SKIN CARE berjaya :
  •     memudarkan jeragat bertompok seawal 21 hari penggunaan
  •     mengeringkan jerawat batu dan jerawat bernanah seawal 7 hari penggunaan
  •     mengurangkan kedutan di mata dan tepi bibir seawal 21 hari
  •     mengurangkan parut berlubang akibat jerawatm seawal 7 hari penggunaan.
Pasti ramai yang berminat untuk mendapatkan YOUTH kan. Bersabar. YOUTH hanya  dijual kepada pengguna mulai Mac 2018. Jadi, sempatlah anda semua menabung sebelum masanya tiba.


yuswirda yusak
PEMINAT BARU YOUTH
shaklee wangsa maju, setiawangsa, lembah keramat
013-3786399


Selasa, 20 Februari 2018

THALESSEMIA DAN VITAMIN YANG BOLEH DIAMBIL

Assalamualaikum.

Pada masa kini, Thalessemia bukanlah satu jenis penyakit yang kita jarang dengar. Hasil dari kempen Kementerian Kesihatan Malaysia, semakin ramai rakyat Malaysia menyedari akan kewujudan penyakit ini. Emak juga berterima kasih atas usaha berterusan pihak kerajaan yang memberi kesedaran ini.



Apakah Thalassemia?

Thalassemia adalah satu pembentukan sel darah merah yang tidak normal diwarisi daripada ibu bapa kepada anak-anak mereka  sama ada lelaki atau perempuan


Jenis-Jenis Thalassemia

  1. Thalassemia minor
  2. Thalassemia Major

Thalassemia Minor ( Pembawa Thalassemia)

  • Tidak menunjukkan sebarang tanda atau masalah kesihatan dan membesar seperti orang normal.
  • Pembawa Thalassemia boleh mewariskan baka (gen) Thalassemia kepada ana-anaknya sekiranya ibu dan bapa (kedua-duanya adalah pembawa Thalassemia, risiko mendapat anak Thalassemia major adalah 25% pada setiap kehamilan jika hanya salah seorang ibu atau bapa adalah pembawa Thalassemia, semua anak adalah selamat dari menghidap penyakit Thalassemia

Thalassemia Major (Pesakit Thalassemia)

  • Thalassemia major terjadi apabila kedua ibu bapa adalah pembawa  Thalassemia


Bila Boleh Kesan Thalassemia?

Akan mula menunjukkan gejala dan tanda penyakit Thalassemia seperti kekurangan sel darah merah (anemia) seawal usia 3 tahun kerana keperluan sel darah merah akan meningkat mengikut umur pesakit

Simptom-Simptom Pesakit Thalassemia

Apabila anemia menjadi lebih serius, sistem lain dalam badan pesakit akan turut terjejas. Ia akan menyebabkan simptom-simptom berikut:

  • kegagalan jantung
  • kesukaran bernafas
  • pembesaran terbantut
  • pembengkakan hati dan limfa
  • jaundis
  • pembentukan tulang muka, pipi dan rahang yang tidak normal

Rawatan Utama Thalassemia
Pemindahan darah sepanjang hayat adalah rawatan utama untuk mengekalkan kandungan darah dalam badan. Pemindahan darah yang kerap akan menyebabkan pengumpulan zat besi yang berlebihan dalam badan pesakit ia boleh menyebabkan kerosakan organ dalaman pesakit seperti kegagalan jantung, kerosakan hati dan kencing manis. Oleh itu, ubat penyingkir zat besi juga perlu diambil sepanjang hayat

Cara pencegahan Thalassemia

  • Menjalani Ujian Saringan
  • Semua dari kita boleh buat uian saringan ini terutama pelajar sekolah
  • Ahli keluarga pembawa Thalassemia

Kebaikan Membuat Ujian Thalassemia

Ujian Thalassemia hanya perlu dilakukan sekali seumur hidup
seorang pembawa Thalassemia boleh memilih pasangan hidup bagi menjaga keturunannya
risiko mendapat anka-anak yang menghidap penyakit Thalassemia dapat dielakkan

Risiko Buat Ujian Saringan Thalassemia

Tidak ada risiko yang membahayakan semasa membuat ujian saringan Thalassemia
Sumber: Kementerian Kesihatan Malaysia

Supplemen Untuk Pesakit Thalassemia

 
Vitamin B Complex – mengandungi rangkaian vitamin B mampu mengurangkan tekanan dan stress. Ianya juga membantu tubuh dalam melawan penyakit.


Vitamin E -diperlukan sebagai anti-oksidan yang tinggi serta bagi mencairkan darah. Tetapi, jika penghidap mengambil ubat seperti Warfarin atau Coumadin anda dinasihatkan memberitahu doktor pakar anda supaya dos yang diambil itu dikurangkan.


Ostematrix – bersama Magenesium dan Vitamin D membantu dalam pengawalan
denyutan jantung supaya seimbang.


ESP – disarankan kerana protin membantu dalam pembinaan sel-sel baru dalam tubuh badan, ini termasuklah sel-sel darah merah. ESP juga boleh meningkatkan tenaga.


PERINGATAN!!
VITA-LEA & ALFALFA
TIDAK DIGALAKKAN UNTUK
PESAKIT THALASSEMIA

Bagi individu yang mempunyai masalah Thalassemia, tidak digalakkan mengambil supplement yang mengandungi zat besi atau Iron yang tinggi. Ini adalah kerana ianya tidak akan membantu dalam meningkatkan Hb, bahkan ia mungkin membawa kemudaratan kerana mengambil sesuatu zat yang berlebihan dan tidak digunakan mungkin akan merosakkan organ-organ dalam badan.

Oleh yang demikian, penggambilan Vitalea Iron Formula, Zinc Complex dan Alfalfa tidak digalakkan untuk pesakit Thalassemia
 

Baca lanjut di rahsiaummi.com


Yuswirda Yusak
Wangsa Maju, Setiawangsa, Lembah Keramat 
0133786399

Selasa, 6 Februari 2018

ANDA TAHU SIAPA KAWAN BAIK KULIT YANG SIHAT?

Assalamualaikum.

Kulit yang tegang dan anjal adalah idaman semua orang. Tidak kira samada lelaki mahupun wanita, sangat menyukai keremajaan kulit mereka. Malangnya, semakin meningkat usia, kulit akan mengendur dan hilang keanjalan. Kenapa? Ini kerana rakan baik kulit tidak bersama kulit sepanjang proses penuaan.

Kulit kita memerlukan dua orang kawan baiknya ini iaitu kolagen dan vitamin c. 


COLLAGEN, KULIT MENAWAN, BFF KULIT, VITAMIN C,


KOLAGEN BFF 1

Kolagen banyak ditemui pada kulit, tulang, otot, saluran darah, sistem pencernaan dan tendon. Kolagen berfungsi sebagai gam yang mengikat semua komponen bersama untuk memastikan tubuh kekal kuat dengan kulit yang anjal. 

Malahan, kulit akan sentiasa lembab dan mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam dengan kehadiran kolagen.


VITAMIN C SI BFF 2

Vitamin C yang dikenali sebagai asid askorbik memainkan peranan yang sangat besar untuk kesihatan kulit. Ia adalah anti oksidan yang melindungi kulit dari sinaran UV yang merbahaya. Dengan aktiviti kita yang banyak terdedah kepada cahaya, sangat mustahil untuk kita mengelakkan kerosakan kulit akibat UV ini. Maka perlindungan dalaman sangat diperlukan bagi melindungi kulit. 

Vitamin C juga sangat berkesan dalam menangkis serangan pigmentasi kulit. Kulit yang bercapuk-capuk kelihatan buruk dan mencacatkan kecantikan seseorang. 

Apa yang sangat penting, Vitamin C menyokong sintesis kolagen bagi mengekalkan kesihatan kulit. Anda nampak bagaimana dua sahabat baik ini bekerja? Ya mereka sangat melindungi kulit kita dari bahaya persekitaran dan menyokong kesihatannya.


TAWARAN SHAKLEE

Februari ini, shaklee menawarkan harga yang sangat menarik untuk kedua-dua BFF kulit kita. Anda boleh dapatkan Set BFF Kulit dengan potongan harga 10%. Set ini mengandungi:
  • 4 kotak kolagen
  • 1 botol vitamin c
Biasanya set ini dijual pada harga RM1366.87. Bersempena dengan promosi, set BFF Kulit boleh didapati dengan harga RM1230.18. Jangan lepaskan peluang ya. Tawaran ini hanya berlangsung 28 hari sahaja tau^^.


Yuswirda Yusak
Shaklee Wangsa Maju, Setiawangsa, Keramat, Melawati

0133786399



Isnin, 5 Februari 2018

PROMO FEBRUARI 2018

Assalamualaikum.

Bulan Februari telah pun tiba. Apa yang korang telah capai sepanjang sebulan yang lepas? Kita telah pun 30++ menginjakkan kaki ke 2018. Emak doakan pembaca emakskema.com telah mencapai apa yang di hajatkan untuk Januari yang lalu.

Februari ini, Shaklee menawarkan penjagaan dalaman yang hebat untuk kulit dan sendi kita. Ia adalah Collagen yang menyokong keanjalan tulang serta menjadi pelincir sendi. Tanpa Collagen, kulit menjadi kendur dan tulang dibahagian sendi akan bergeser tanpa pelapik yang mengakibatkan kesakitan sendi.

Apa tawaran yang menarik untuk Collagen ini sepanjang Februari?

COLLAGEN, SENDI, promo shaklee februari 2018

Aha, tawaran 10% kurang dari harga biasa sekiranya korang beli 4 kotak Collagen beserta vitamin c. menarik kan. Jangan lepaskan peluang yang ada tau.


Yuswirda Yusak
Shaklee Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Melawati
013-3786399