Jumaat, 9 Januari 2015

SHAKLEE MENIPU SEBAB BILA SAYA MAKAN VITAMIN JADI PENING KEPALA

Assalamualaikum.

HEALING CRISIS, MAKAN SHAKLEE PENING KEPALA, SHAKLEE DAN PENING KEPALA, SHAKLEE DAN SAKIT KEPALA

Bayi yang comel tu sekadar hiasan. Keyutt sangatkan. Tajuk artikel yang panjang lebar. Lama dulu saya teringin menulis berkaitan masalah pening kepala selepas mengambil vitamin shaklee. Alhamdulillah, kesempatan dah tiba.

OK, APA MASALAH SEBENARNYA?


HEALING CRISIS, MAKAN SHAKLEE PENING KEPALA, SHAKLEE DAN PENING KEPALA, SHAKLEE DAN SAKIT KEPALA

Begini, terdapat segelintir individu akan mengalami pening-pening, mual, sakit di kepala selepas mereka mengambil vitamin shaklee. Alhamdulillah saya tidak mengalaminya. Punca sebenar masalah ini adalah kerana KURANG PENGAMBILAN KUANTITI AIR.

Setiap pelanggan sepatutnya telah dinasihatkan oleh pengedar untuk mengambil air sekurang-kurangnya 3 liter sehari apabila mereka mengambil vitamin. Malangnya, masih ramai yang tidak dapat menyesuaikan diri dengan rutin baru ini. Akibat dari itu, mereka mengalami healing crisis.


Air yang banyak diperlukan bagi mengangkut vitamin ke seluruh badan. Selain itu jika individu itu pertama kali mengambil vitamin, maka tubuh memerlukan masa untuk menyesuaikan diri dengan zat yang diterima. Al-maklum, lama sangat badan kita disogok dengan benda-benda tak berzat, apabila kita memberi zat yang betul, badan akan reset kembali.

SEMUA ORANG AKAN MENGALAMI SIMPTOM YANG SAMA?

Jawapannya TIDAK! Ia bergantung kepada individu. Sesetengah individu akan segera megalaminya, iaitu sejurus sahaja mereka mengambil vitamin. Individu lain, akan mengalaminya sebulan dua selepas pengambilan. Jumlah toksid di dalam badan anda akan mempengaruhi simptom ini.Makin banyak toksid, semakin teruk healing crisis yang akan dialami. Jom lihat healing crisis dan kemungkinan masalahnya:


HEALING CRISIS, MAKAN SHAKLEE PENING KEPALA, SHAKLEE DAN PENING KEPALA, SHAKLEE DAN SAKIT KEPALA


sumber:Adaa

JADI, APA PERLU SAYA BUAT?
Anda perlu bertenang dan teruskan pengambilan vitamin. Pastikan minum air yang mencukupi dan ambil dos vitamin yang betul.

Selamat Bervitamin!  3 ulasan:

  1. saya first time dengar pasal healing crisis pun lepas kenal shaklee. so far blm ada lagi symptom pening nie. lain org lain penerimaaannya kan. hehe.

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah, kami pun tak pening kepala masa mula-mula ambil vitamin dulu

    BalasPadam