Jumaat, 16 Januari 2015

JIKA ADA KENCING MANIS CUBALAH VIVIX SEBELUM KAKI DIPOTONG

Assalamualaikum.


Bulan ini promo vivix. Bila sebut vivix, saya teringat kisah makcik saya yg meninggal tahun lepas. Memang ajal maut ketentuan Allah, tapi ia adalah rentetan dari penyakit kencing manis.

Arwah makcik seorang yang periang dan baik hati. Seingat saya, arwah telah lama mengidap kencing manis. Arwah rajin berpantang dan menjaga makannya. Entah macammana, tahun lepas, ia menjadi kronik. Kakinya menjadi lebam dan menurut nasihat doktor, ia perlu dipotong.

Saya ada mendengar berita ini tapi tidak cepat bertindak. Saya menganggap, sepupu-sepupu saya akan menggunakan rawatan alternatif dahulu untuk merawat kaki arwah. Sangkaan saya meleset. Arwah dipujuk untuk bersetuju dipotong kakinya.

Alhamdulillah, pembedahan berjaya. Arwah juga stabil. Malangnya, arwah bersedih atas kehilangan salah satu kakinya itu. Emosinya tidak sembuh barangkali, mengakibatkan luka lambat sembuh. Emak saya pernah datang menziarahi arwah. Arwah murung... tidak bergerak ke mana-mana. Hanya baring di tempat pembaringannya sahaja.

Saya mohon maaf jika ada yg tersinggung. Sepengetahuan saya, selepas pembedahan biasanya luka akan sembuh dan tidak akan menjejaskan anggota badan lain yang sihat. Tetapi arwah makcik seperti lumpuh. Tidak mampu bergerak. Tidak mampu melakukan apa-apa langsung. Sekadar berbaring sahaja.

Saya tidak berapa jelas apa yang berlaku kemudiannya. Selang beberapa bulan, kakak emak menghembuskan nafas terakhir. Emak sangat sedih mengenangkan kisah kakaknya itu. Tapi nasi telah menjadi bubur. Tiada apa yg mampu dilakukan lagi. Mudahan arwah ditempatkan dikalangan kekasih Allah.

APA PENGAJARAN KISAH SEDIH SAYA?

Pengajarannya adalah rawatan alternatif. Menurut emak saya, arwah tidak mencuba rawatan alternatif sebelum pembedahan. Bayangkan, ramai sebenarnya yang sembuh dengan pelbagai rawatan alternatif. Kaki selamat, jiwa pun selamat. VIVIX SHAKLEE adalah salah satu alternatif. Benar ia adalah suppliment. Cubalah dahulu, mudah-mudahan ada jodoh sembuh.


KENAPA VIVIX SHAKLEE?

 Saya berbesar hati menggalakkan para pembaca yang budiman untuk berkongsi kebaikan VIVIX. Ramai yang telah sembuh. Selamatkan orang yang anda kasihi. Cubalah VIVIX!

PROMO BULAN JANUARI 2015
Beli 6 akan percuma 1 botol + FREE keahlian + bonus tunai bulan berikutnya
Beli 2 pula dapat diskaun 5% + FREE keahlian + bonus tunai bulan berikutnya

JADI, JANGAN RAGU-RAGU UNTUK MENCUBA.  
selamat bervitamin!
0 ulasan:

Catat Ulasan