This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Jumaat, 9 Mei 2014

AWARD KECEMERLANGAN DALAM BISNES SHAKLEE

Assalamualaikum.

Memandangkan National Conference bakal berlangsung tak lama lagi, kita cerita hal-hal anugerah la ye.

Kali ini saya kongsikan anugerah yang diraih oleh seorang SID yang cemerlang. Ia adalah award mummy shaklee saya. Beliau sendiri tak sangka, tahun ini bertambah lagi hilangan award yang diterima. 

Kalau anda nak tahu, mummy Hanis Amin layak mendapat 5 award sekaligus. Award itu adalah:
  1. Leadership Consistency 21% Achiever
  2. Personal Group volume Growth
  3. Business Growth Business Leader Development
  4. Business Volume Growth
  5. New Car Bonus Achiever
Fuhhhhhh banyak gile. Maka berkali-kalilah mummy akan naik turun pentas. Yang lagi best, penginapan di hotel bertaraf 5 bintang tempat berlakunya event juga adalah ditaja. So dapat free bilik 3 hari 2 malam. Memang jadi vvip lakan. Selain tu dijemput pula untuk Gala Dinner. fuhhhh..memang best la.

Azam saya, next NC saya juga dapat apa yang mummy dapat. Insyaallah, dengan bimbingan mummy yg hebat, group yang hebat, segala boleh menjadi kenyataan. Bagi anda yang teringin mencapai kejayaan seperti ini, jangan malau jangan segan, jom sertai kami.

Ingin menjadi ahli? Jom daftar di sini DAFTAR



Khamis, 8 Mei 2014

JEMPUTAN EXCLUSIVE DINNER BERSAMA ROGER BARNETT - SHAKLEE CHAIRMAN & CEO

Assalamualaikum


Tak lama lagi, ada national conference (NC) a.k.a majlis anugerah dalam bisnes shaklee. Menarikkan, bisnes MLM pun ada majlis anugerah kecemerlangan tau. Saya- Insyaallah pergi. Tahun ini adalah tahun pertama saya mengikuti majlis ini. Tahun lepas, ketika majlis sama di adakan, saya masih anak benih, tidak memahami dan tidak tahu tarikan yang ada dalam majlis berprestij ini. Insyaallah, tahun ini, hadir untuk mengambil aura keseronokan dan semangat SID-SID yang sangat cemerlang.

Apa yang menarik, mentor saya mendapat jemputan yang sangat exclusive dari shaklee. Master Arnie dan Master Yazid suami isteri akan dijemput makan malam bersama Pengerusi & CEO Shaklee  Corporation iaitu Mr. Roger Barnett. Wah teruja betul mendapat berita ini.

Jemputan ini adalah EKSKLUSIF buat semua Shaklee Malaysia Master Coordinator sahaja, yang telah pun mematuhi syarat-syarat WAJIB yang ditetapkan oleh pihak Shaklee (M) sepanjang tempoh kelayakan, dari Oktober 2013 – Mac 2014, iaitu:

(1)Efektif sebagai Master Coordinator sepanjang tempoh kelayakan!
(2)Organization Value (OV) meningkat sebanyak 10% berbanding 6
bulan sebelumnya!

Alhmadulillah, mentor saya ini telah memenuhi kriteria, dan syarat ketat yang ditetapkan! ;)

NC 2014-Dinner with Roger

Master Arnie kongsikan 5 SEBAB mengapa beliau suami isteri begitu teruja menerima undangan Makan Malam EKSKLUSIF bersama Mr. Roger Barnett iaitu:

(1) Mr. Roger Barnett ialah pemilik Shaklee Corporation, dan juga pemilik kepada syarikat terkenal Burberry, Beauty.Com dan banyak lagi. Beliau menjalankan kajian bertahun (melalui /research team/ sendiri), dan berhabis jutaan ringgit, sebelum membuat keputusan untuk membeli Shaklee Corporation!

(2) Tawaran EKSKLUSIF yang jarang-jarang sekali berlaku! Serius EKSKLUSIF!

(3) Hanya 47 orang Shaklee Master Coordinators di seluruh Malaysia sahaja yang LAYAK untuk mendapat jemputan Makan Malam Eksklusif ini.

(4) Kriteria kelayakan yang ditetapkan oleh pihak Shaklee (M), walaupun nampak mudah, namun bukan senang untuk memenuhinya. Kalau senang, pasti lebih ramai Masters yang boleh sertai majlis Makan Malam Eksklusif ini. Senarai Master Coordinators Shaklee Malaysia, DI SINI

(5) Ini bukan kejayaan kami suami isteri sahaja, malah, merupakan KEJAYAAN ORGANISASI KAMI, GenkiMomma Group Kami mewakili seluruh Empayar GenkiMomma & SOHO Mommies telah membuktikan bahawa kumpulan kami juga SAMA KUAT, dan bersaing SAMA SIHAT dengan kumpulan Shaklee yang lain.


sumber

Ha... teruja tak. Insyaallah, suatu hari nanti saya juga akan turut serta dalam jemputan ini. Dengan bimbingan mentor yang betul, berada dalam group yang betul, kejayaan itu sudah kelihatan. Mudahnya berbisnes jika tahu caranya.



Rabu, 7 Mei 2014

TESTIMONI KURANGKAN ANGIN DALAM BADAN DENGAN PEPPERMINT GINGER-PLUS

Assalamualaikum

Mari saya kongsikan testimoni mereka yang mengambil Peppermint Ginger-Plus. Memang sangat berkesan untuk mengeluarkan angin dalam badan.

TESTIMONI 1 - HANIS


Hari ni nak share pengalaman saya ambil Peppermint-Ginger. Saya memang kurang bercerita produk yang saya tak ambil. Ini pengalaman baru ambil peppermint-ginger ni sebab sejak mengandung saya memang banyak sangat angin dalam badan. Kalau lewat makan sikit mula angin sampai naik ke kepala. Alhamdulillah, di bulan puasa ni di samping ambil set kehamilan, Performance Drink dan ESP, saya juga tambahkan peppermint-ginger supaya kurang sikit angin dalam badan.

TESTIMONI 2 - LAILA


TESTIMONI 3 - AFFNIE
 

TESTIMONI 4 - YATI NAPI
 


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Selasa, 6 Mei 2014

ADUH SAKITNYA GASTRIK

Assalamualaikum


Gastrik atau istilah perubatannya, gastritis, adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding/pengalas/mukosa perut yang mempunyai rawatan yang efektif. Lazimnya, keradangan berpunca daripada jangkitan bakteria helicobacter pylori (H. pylori) yang turut menjadi penyebab utama kepada kebanyakan ulser perut.

Bagaimana Gastrik Terjadi

Secara mudah nya, perut kita ni umpama kipas, berlipat2..sepanjang 25cm dan mampu menampung hampir segelen air dan makanan. Bila perut kosong, tisu perut tadi berlipat2, dan akan mengembang bila ada makanan atau minuman masuk. Disinilah makanan dan minuman akan diproses dan disimpan sebelum dikumuh melalui usus. Ketika proses pencernaan berlaku, kelenjar pada dinding perut akan merembeskan jus gastrik, enzim dan asid perut utk bantu pencernaan..dan antara asid yang dirembes ialah asid hidroklorik. Asid ini bersifat menghakis dan jika tidak ada keseimbangan keasidan dalam perut, ini boleh menyebabkan radang menjadi lebih teruk.

Punca Lain Terjadinya Gastrik

  •     Peminum arak (arak ni bersifat asid)
  •     Perokok
  •     Makan dengan berlebihan
  •     Makan makanan yang terlalu pedas
  •     Sering guna ubat penahan sakit (pain killer)
  •     Jangkitan
  •     Skipping meals
  •     Stress

Symptom Pesakit Gastrik

  •     Tiada selera makan
  •     Upset Stomach – tidak hadam dengan baik
  •     Perut memulas – bila makan bertambah sakit
  •     Muntah-rasa loya
  •     Cirit birit – najis berwarna hitam
  •     Lemah, demam
  •     Kembung perut-sakit dada
  •     Pedih ulu hati

Cara Merawat dan Menangani Gastrik

Terdapat banyak cara yang boleh dilakukan untuk mengatasi masalah ini. Antaranya:

  • Berhenti merokok dan minum minuman beralkohol
  • Hentikan pengambilan ubat tahan sakit
  • Amalkan pemakanan sihat dan makan secara teratur (sarapan, makan tengah hari dan malam). Pada bulan puasa, kena bangun sahur dan sebaiknya melewat-lewatkan bersahur
  • Makan sedikit-sedikit tetapi kerap
  • Kurangkan makanan berempah, bercili, masam
  • Kurangkan minuman mengandungi kafein (kopi, teh dan minuman berkarbonat)
  • Kerap minum susu kerana sifat susu yang beralkali boleh mengurangkan keasidan perut
Selain itu, terdapat juga individu yang terpaksa bergantung kepada ubat bagi mengurangkan ketidakselesaan masalah gastrik ini. Namun yang demikian, seperti yang kita semua sedia maklum, pengambilan ubat-ubatan secara terus-terusan tidak digalakkan kerana ianya mungkin boleh membawa kepada kemudaratan di lain hari.

Cadangan Supplemen Shaklee untuk Bantu Meredakan Gastrik


1) Energizing Soy Protein – ESP


ESP yang juga merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.

Selain ESP, anda juga mengambil tambahan supplemen Ostematrix, B complex dan Peppermint Ginger Plus untuk merawat masalah gastrik.

2) Ostematrix







Pesakit gastrik disarankan untuk mengambil susu atau kalsium, kerana ianya bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid di dalam perut.

3) B complex







B complex Shaklee bertindak  sebagai penenang kepada pesakit gastrik  selain membantu mengatasi sakit gastrik anda. Dengan supplement B-complex juga melengkapkan keperluan harian tubuh anda yang sangat diperlukan oleh tubuh dan sistem saraf kita. Berlainan sifat dengan pain killer yang hanya BERSIFAT MENGHILANGKAN SEMENTARA RASA SAKIT GASTRIK. Jadi anda tak Perlukan pain killer lagi. Lagipun Pain killer bukan menyembuhkan penyakit malah membuatkan kita terlalu bergantung kepada pain killer dan dosnya juga makin bertambah bila sakit kerap menyerang.

4) Peppermiint Ginger




Peppermint Ginger juga disarankan jika anda mengalami masalah angin yang teruk dan tidak terkawal. Shaklee Peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi. Ia sangat sedap di campur kedalam air teh, jadilah teh herba!


sumber: HanisHealthyLife

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Isnin, 5 Mei 2014

PROMOSI BULANAN :: MEAL SHAKE :: MAY 2014

 supplement kanak-kanak, vitamin kanak-kanak 
 Assalamualaikum.

Promosi May 2014 memang dinanti-nantikan oleh ibu bapa. Iya, Meal shake adalah supplement utama untuk kanak-kanak. Jangan ketinggalan untuk mendapatkannya ya. Membantu kanak-kanak yang tidak berselera dan mengelakkan masalah sembelit. Jadi, nak buat stok banyak-banyak pun berbaloi-baloi.

Tawaran hebat ini mengandungi:
>> Percuma 1 canister
>> Jimat RM113
>> Bonus tunai sehingga 5% jika anda mendaftar keahlian shaklee
>> Harga yang lebih jimat dengan pendaftaran keahlian shaklee


Jadi, jangan tunggu lagi ya. Item ini item panas. Takut-takut, anda tak sempat oder, stok dah habis. Moga-moga ada rezeki anda.