Khamis, 6 Mac 2014

OH CUACA KENAPA KERING SANGAT NI

AssalamualaikumApa khabar sidang pembaca sekalian? Alhamdulillah, saya masih sihat dengan ada sikit perit di tekak. Dalam cuaca yang panas dan berjerebu, saya yakin, ramai yang terjejas. Anak dan suami saya sendiri tidak ketinggalan. Cuaca sangat tidak menentu, jadi kita usahalah untuk menjaga kesihatan sebaik mungkin ya.

Suami saya baru balik dari outstation di Terengganu. Sampai rumah, memang cari Performance Drink @ PD. Kenapa? Beliau tahu, apabila badan sangat kekurangan air, ia cepat menjejaskan kesihatan. Lebih-lebih lagi sebahagian besar badan kita binaan asasnya adalah air! Lebih-lebih lagi tempoh hari, programnya berhampiran pantai. Aha tu lah xbawa bekal p sana kannnn. Tapi pandai, balik je dah tau PD perlu segera diambil. 


Apa kebaikan PD dikala musim yang kering berjerebu? Tak lain tak bukan sebab:
  1. Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi
  2. Memelihara gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Nampak tu. PD ni paling mudah saya umpakan seperti air bertenaga livita, Redbull, Mountain Dew dan lain-lain. Bezanya PD:
  • Jauh lebih murah
  • Boleh bancuh ketika nak minum sahaja
  • Senang disimpan di rumah
  • Tiada gas tambahan
  • Tiada pemanis tambahan
  • Tiada pewarna tiruan
wah banyak tu baiknyakan. Anda tak mahu. Xpe...kami je lah yang minum. Yang penting saya dah kongsi dengan anda benda yang baeeeek sangat ni. Ok, jaga kesihatan ya!0 ulasan:

Catat Ulasan