Rabu, 26 Februari 2014

MERAWAT DENGGI DENGAN SHAKLEE BAHAGIAN 2

Assalamualaikum


DENGGI, PUNCA DENGGI, CARA MERAWAT DENGGI, KATEGORI DEMAM DENGGI, APA DIA DEMAM DENGGI, DENGGI DAN SHAKLEE 

Ha mari kita sambung kembali kisah denggi. Apabila kita demam denggi, beberapaka perkara perlu kita tahu:

  1. Penghidap denggi akan lebih terdedah untuk dijangkiti denggi lagi di masa depan
  2. Penghidap denggi tak semestinya warded
  3. Denggi tiada ubat (katanya....). tetapi ada ikhtiar yg boleh dilakukan.
  4. Denggi dan kena ambil darah ada bagai irama dan lagu
  5. Bila demam berterusan, silalah ke klinik dengan kadar segera. sbb bila badan dah sihat tu sebenarnya platlet dah turun tanpa sedar.

Denggi tiada ubat? Berdasarkan pengalaman saya melihat ahli keluarga yag sakit, mereka hanya diberi ubat demam dan drip air ke badan. Biasanya fungsi ubat ini untuk mengawal demam, cegah kehilangan air dan tahan sakit. Tiada spesifik ubat yang diberi. Malahan, pesakit memang digalakkan mengambil air bertenaga. 

Shaklee mencadang pengidap denggi mengambil vitamin berikut:

ESP - tinggi protien. Protien adalah komponen utama pembinaan sel. Jadi ESP akan bantu tubuh pesakit menjana sel darah yang baru dengan segera. Bila sel darah banyak, bacaan platlet akan naik. Jadi anda cepat sembuh.

Performance drink - Mencegah kehilangan air. Ia mengekalkan elektrolit dalam badan. Orang demam memang kekurangan air dalam tubuh. Jadi, pengambilan Performance drink bantu agar air tidak cepat dikeluarkan oleh badan kita. Insyaallah anda segera baik.Ok Bagi anda yang telah mengalami sakit-sakit sendi ketika demam, boleh tambah Ostematrix. Ia adalah sumber kalsium dan magnesium yang menjadi makanan sendi. Malahan dalam keadaan biasa, Ostematrix diambil bagi mencegah sakit sendi dan kekejangan (terutama orang tua dan ibu yang hamil). Insyaallah akan bantu anda menghadapi demam denggi dengan lebih tenang. Doa saya moga semua pesakit denggi segera sembuh...aminn


*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
0 ulasan:

Catat Ulasan