Ahad, 5 Januari 2014

MASCEL

Assalamualaikum



Permulaan tahun baru yang sangat mengujakan. Kami telah menghadiri MASCEL iaitu Master Coordinator Celebration nenda. Nenda kami Kak Arnie dan Abg Yazid diraikan pencapaian mereka oleh pihak shaklee. Master Coordinator adalah pencapaian tertinggi dalam bisnes shaklee. Yang baru saya tersedar, nenda telah pun mencapai title master pada Jan 2013. Ok, setahun yang lepas mereka dapat master dan baru sekarang diraikan...WHY? Sebab, tarikh ini adalah tarikh pilihan mereka sendiri. Setiap master diberikan kebebasan memilih tarikh majlis MASCEL mereka!!!. wah best betul.


 Saya dan 2 hero. Susah nak ambil gambar dengan 2 orang ni. Pantang senyap!!!

Husben yang sudi bergaya untuk kenangan

Saya sangat teruja datang ke majlis ini. Sebelum-sebelum ini, memang tunggu nak datang MASCEL. Tapi simpan untuk datang pertama kalinya buat keluarga shaklee sendiri iaitu GENKIMOMMA. 

Majlis ini berlangsung di Hotel Istana, KL. Buat pengetahuan anda, MASCEL diadakan mengikut kehendak Master yang diraikan. Master diberi kebebasan memilih tarikh, tempat berlangsung, menu dihidang, aturcara majlis dan jemputan tetamu. Yang paling best, semuanya ditanggung oleh Shaklee! Best tak? Mesti best kan. Majlis anda, dibuat ikut kehendak anda dan fully sponsored!!! 


 

Kerusi meja ada disediakan. Tapi dengan anak yang aktif, sangat lah selesa untuk kami duduk dilantai sahaja. Anda bebas nak makan dimana-mana.



Perasan tak hero-hero saya memegang wisel. Pihak Shaklee memang menyediakan wisel untuk anak-anak. Anak-anak first!!! Mereka seronok dengan keadaan ini.


Ini adalah emak saya. Datang dengan anak 2 orang K!!! Ayah kami exam, so bertigalah mereka.

Anda boleh lihat anak-anak berlari ke sana-sini tanpa dimarah oleh sesiapa. Hmmm percayalah, suasana ini hanya ditemui dalam bisnes shaklee sahaja.



Ok ini adalah salah seorang mentor kami, Master Naquib.


Yes, Kak N in action. Another mentor yang sangat hebat.


Makanan yang sedap. Husben saya tak lepaskan peluang menjamu selera. Disebabkan sangat teruja, saya makan sikit je.


Saya suka ukiran ais ini. MASCEL saya nanti nak ukiran apa ya?


Sebelum majlis bermula, ambil kesempatan berposing. Saya teringin nak bergambar berdua di atas pentas. Tapi tak dapat pulak. Anak-anak n mana boleh di tinggalkan.
 
 

Pentas yang hebat! Ini adalah design yang Master minta tau. Fuhh dasyat ya,  nak apa pun dapat. Asalkan masih dalam ketetapan shaklee.


Ada Slide show di kanan kiri dewan. Jadi, jika anda duduk dibelakang pun tak tertinggal acara majlis. Nampak jelas ja.


Master to be Hanis dan Master to be Yuswirda.


Awal-awal majlis, kerusi takat tu ja. Bila majlis berakhir, penuh dewan ditambah kerusi. Gambar diambil ketika hadirin belum memenuhi dewan.

Ok, Majlis bermula dengan perarakan Master-master yang hadir. Wah bestnya. Saya visualize tahun depan saya pun ber'red carpet' menyambut MASCEL rakan bisnes yang lain.


Sempoi je Master berdua ini.




 Master bersama family


Seorang lagi master bersama heroin.


Lagi Master yang hadir


Master yang sangat senior. Ibu bapa Master Naquib. Shaklee ni bisnes family, mak ayah master, anak master, insyaallah anak-anak pun boleh master.


Master Naquib dan Master Norita
 
Lagi Master


Ini lah orang yang diraikan... Siap diarak bunga manggar tau. Kata Master Yazid, majlis kahwin dia pun tak semeriah ini.


Comel je Master Arnie melambaikan tangan. Hmmm Visualize saya nanti. Agak-agak berapa hero dan heroin? yang ada ya.




Ada share dari mentor Master Arnie dan Master Yazid.  Mereka ini lah granny kepada granny saya.. hmmm double great granny ya. Master Naquib dan Master Norita yang merupakan mentor Master Arnis dan Master Yazid juga ada membuat sharing. Tapi tak sempat nak ambil gambar. Kecoh kat belakang dengan anak.


Saat yang dinantikan. GM Shaklee Malaysia, Mr. Victor menyematkan pin emas bertatah 3 berlian.




Banyak award iringan dari pihak Shaklee. Seronok je tengok.


 Wajah ceria Master yang diraikan.


Ini pula kenangan semua Master yang hadir bersama Master yang diraikan. Mujur pentas muat.


Sesi sharing dari Master Yazid dan Master Arnie 


Perjalanan bisnes mereka yang mencabar. Kurang 2 tahun diambil untuk mencapai master. Huhu cepat mereka ini mencapai target. Saya macam mana? Ya Allah permudahkan urusan kami.
 

Master Arnie terharu. Master Naquib dan Master Norita, Parent in bisnes mereka yang hanya ditemui setelah Master Arnie dan Master Yazid menjadi leader. Untuk pengetahuan anda, Master Naquib dan Master Norita  tinggal di sarawak dan Master Arnie dan Master Yazid berada di negeri sembilan waktu mula berbisnes. Sempadan bukan halangan untuk berjaya.

 

Genkimommas beratur untuk mengucapkan tahniah. 


 Hadiah dari anak-anak Genkimommas.


Genkimommas. Genkipapa tak naik pentas. Masing-masing jadi kameraman. Termasuk husben saya.




Tengah duk syok atas pentas tetiba ada letupan! Keluar kertas warna-warni bersinar-sinar. Terkejut saya. Anak-anak sangat suka.



Ada sesi memotong kek. Oh saya balik awal, tak sempat nak makan kek tu.


Us... Insyaallah MASCEL saya akan tiba. Doakan kami ya sidang pembaca. 



Pengalaman  MARCEL ini memang sangat mengujakan. Saya tak sangka, begitu seronok bisnes Shaklee ini. Shaklee memang sangat bermurah hati meraikan bisnes partner mereka. Belum lagi majlis besar (convention) yang menyaksikan seluruh pengedar shaklee Malaysia turun bersama. Anda sentiasa diraikan walau sekecil mana pencapaian dilakukan. Saya pernah ceritakan di SINI. Harapan saya, majlis seperti ini akan turut menjadi majlis anda dan saya di masa depan. Pilihlah mentor yang betul, group yang betul dan pastinya bisnes yang betul. Insyaallah kejayaan milik anda. 


NAK SIHAT DAN BANTU RAMAI ORANG
NAK SIDE INCOME 4, 5 ANGKA
Your Shaklee Independent Distributor
                      AwilSkema
♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196

♥ Web : emakskema.com
♥ FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat
♥ Email : awilskema@gmail.com
  


0 ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...