Selasa, 10 Disember 2013

TIRU ORANG YANG BERJAYA

Assalamualaikum



Baru-baru ini, saya telah bertemu dengan nenek, emak, emak saudara, kezen dan anak saya dalam bisnes Shaklee. Ini adalah kali pertama bertemu dengan mereka semua untuk berkongsi rahsia dan tips-tips kejayaan mereka. Happening betul. Seronok jumpa orang yang berjaya ni. Kita pun rasa nak cepat je berjaya macam mereka.

No 3 dari kiri adalah Master Arnie. Founder group kami.

Selama ini, saya hanya bertemu dengan mereka secara maya. Niat asal saya dulu memang macam ni. Buat bisnes tanpa jumpa orang..hihihi Tapi sekali-sekala bertemu keluarga Shaklee saya, seronok sangat. Saya rasa tempias aura-aura positif mereka ini. Semua nak kongsi cara mereka berjaya. Semua nak kongsi tips berjaya. Tak ada seorang pun nak selindung macammana mereka boleh berjaya. Saya kagum dengan mereka.


 TIPS UNTUK BERJAYA

Bukan susah untuk berjaya. Paling penting adalah tiru cara orang yang dah berjaya. Itulah intipati yang dikongsikan. Kalau kita nak berjaya dengan cepat, haruslah kita ikut jalan-jalan orang yang dah berjaya. Mereka ini meninggalkan jejak-jejak yang boleh kita ikuti. Jangan buang masa dengan melanggar dinding berkali-kali. Ambillah jalan pintas agar kita berjaya seperti mereka. Bila kita berjaya, latih pula orang lain untuk mengikut jejak kita. Makin lama, makin ramai yang berjaya dan insyaallah kita akan menghasilkan masyarakat yang berjaya. Ya sidang pembaca, sebagai orang Islam kita wajib berjaya kerana ia sentiasa diingatkan di dalam Azan. Jadi mahu atau mahu, anda perlu berjaya!



 Ini Adalah Master Yazid. Pendapatan dia dan lebih 50k sebulan. Master Yazid merupakan suami kepada founder group kami.


 Ini adalah Mak sedara saya, Master to be Tuty. Owner Mychibibox. Pendapatan minimum tiap bulan 10K. Pendapatan sebenar tidak diketahui !!!!



Ini adalah emak saya, Master to be Mummy Hanis. Pendapatan dirahsiakan (melebihi income manager di syarikat saya).  WAHM!!!


Ini adalah Master to be Yana Fandi. Pendapatan tak sempat nak tanya, yang pasti hampir 5 angka. Beliau asalnya bukan nak buat bisnes pun. Tak sengaja berbisnes. Dasyat kan. 


 
Ok gambar yang paling comel ni adalah saya Master to be Yuswirda, Master to be Hanis dan Master to be Hasanah (anak saya). 


Seronok kan jumpa family bisnes macam ni. Ramai dikalangan mereka ini masih bekerja dan ramai juga yang telah menjadi WAHM (Work At Home MOM). Apa pun status mereka, mereka tidak meletakkan alasan untuk berjaya. Jadi kita jangan beralasan untuk berjaya, kejayaan dimana-mana. Terpulang samada kita nak atau nak tapi lambat nak buat. Pilihan ditangan anda. Doa saya, anda semua berjaya mengejar apa yang anda cita-citakan. Mudah-mudahan cerita saya menjadi inspirasi kepada anda semua. 



NAK SIHAT DAN BANTU RAMAI ORANG
NAK SIDE INCOME 4, 5 ANGKA

Your Shaklee Independent Distributor
                      AwilSkema
♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196

♥ Web : emakskema.com
♥ FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat
♥ Email : awilskema@gmail.com
  



2 ulasan:

  1. Balasan
    1. Wah, kenalan master Yazid ye. Ahad ni Master Yazid ada program di shah Alam. PKNS Biz Point, Jam 2 ptg - 5ptg. Depan Wisma Jakel. Jemput la datang.

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...