Ahad, 3 November 2013

TESTIMONI VIVIX SHAKLEE

Assalamualaikum


Sempena dengan promo Shaklee November ini iaitu VIVIX, saya nak kongsi beberapa cerita tentang Vivix kepada anda. Cerita ini diambil dari Genkimomma iaitu my granny in shaklee. Saya sangat tersentuh membacanya. Bukan apa, Baru je kelmarin kawan kepada husben saya bercerita, ada seorang rakannya yang ditimpa musibah. Isteri rakannya itu kritikal akibat kanser di hospital. Saya teringin nak share kebaikan Vivix dengan beliau. Tinggal lagi samada masa masih sempat atau tidak untuk kami usahakan agar isteri beliau yang kritikal itu sempat mengambil Vivix. Ya Allah semoga kami mampu menghubungi beliau dan ada rezeki untuknya mencuba Vivix.

Oh ya berbalik kepada cerita saya tadi. Saya mahu kongsi kepada anda bukan. Baca perlahan-lahan dan hadam kisah ini ok. Semoga kita tidak terlambat untuk membantu orang-orang yang kita sayangi dan cintai. Ya ajal maut ditentukan tuhan, tapi wajib kita ini untuk berusaha.

Pagi tadi saya mendapat panggilan telefon dari seorang customer baru, yang bertanyakan tentang Shaklee Vivix. Sebenarnya Mr. X menghubungi saya bagi pihak ibunya, yang ingin mencari produk Vivix ini untuk suaminya (ayah kepada Mr. X). Ayah beliau mempunyai masalah buah pinggang yang agak kronik sehingga menyebabkan bengkak yang teruk di bahagian perut. Masih boleh berkumuh seperti biasa, namun bahagian dalaman buah pinggang agak teruk sehingga doktor menyarankan untuk menjalani beberapa siri pembedahan.

Kalau boleh mereka sekeluarga ingin mengelaknya kerana faham-fahamlah, untuk isu sebegini bukan sekadar akan berakhir dengan pembedahan begitu sahaja. Pelbagai rawatan susulan diperlukan. Jadi, sebagai inisiatif mereka mencari rawatan alternatif, dan ibu Mr. X mendapat tahu mengenai Vivix, dan meminta anaknya mencari Vivix nie.

Mr. X ingin mengetahui apakah sebenarnya produk Vivix ini, khasiatnya, asal usulnya dan lain-lain lagi. Alhamdulillah, beliau nampaknya berpuas hati dengan penerangan dari saya. Semoga apa yang saya kongsikan sedikit sebanyak dapat memberikan manfaat kepada semua.

Selesai menjawab panggilan, teringat mengenai kiriman e-mail dari salah seorang pembaca GenkiMomma (bukan customer ya) tahun lepas. Ya Allah, hampir setahun berlalu dan saya terlupa untuk kongsikan email nya dengan kalian. Maka cepat-cepat saya search mailbox. Alhamdulillah, masih di dalam simpanan. Jadi, sebelum saya terlupa lagi, ingin benar saya kongsikan dengan kalian.

Email ini saya terima Raya tahun lepas, dan hanya apabila menghampiri Syawal tahun ini baru saya berkesempatan untuk kongsikannya dengan anda…


Salam,

Saya Enie dari Kajang. Jumpa your website once google cari info pasal Vivix. Tau pasal product ni from ofismate yang dengar citer i pasal my fren yg tgh kritikal kat HKL now, lebih kurang sama dgn uncle dia b4.

Nama Shaklee ni dah lama tau, tapi tak penah cuba.

At the moment my fren baru pindah dari ICU ke wad biasa. Mula2 dia komplen migraine. Seminggu sblm raya. Raya pertama dia dah tak kenal org, hanya pandang, tak bercakap, tak nak mkn. 3rd raya dia dah tak boleh jalan, pakai pampers. 4th raya baru family dia bawak gi hospital.. he’s only 28 yrs old..

Doc buat ct scan dan nampak ‘benda’ mcm cincin kat belakang kepala sebelah kiri, tapi x blh confirm ape ke bendanye.. after few days buat MRI pulak, pun x dpt satu confirmation – to us la sb tanya sakit apa from his family, kata jangkitan kuman kat otak.

Situation getting worse. Lepas MRI, dia demam panas. Tak blh mkn, so masuk susu tru tiub kat hidung. A day after that ubat yg masuk smua dimuntahkan keluar, even tru tiub kencing pun keluar benda yg sama. Mcm body dia reject semua benda yg masuk.

Ptgnya dia sesak nafas, dipindahkan ke ICU + guna alat bantuan pernafasan. 2 hari dalam ICU, doc decide tebuk leher utk mudahkan pernafasan + elak kuman merebak cepat. 3rd day dia pindah semula wad biasa. Keadaan mcm separa koma til today.

Doc kata ada 3 jenis kuman dlm badan dia. Tibi, meningitis & a virus dh ada kat paru2(probably dpt sepjg hampir 2 mgu dlm wad). Immune system badan dia mmg dah lemah, of coz kan..

Hasil borak2 dgn mbr ofis la dpt tau pakcik dia pun mcm sama kes. Dia bgtau someone propose Vivix ni & ada improvement. Pakcik dia 3 bln dlm wad dgn keadaan separa koma jugak. Semua ingat thats it, tapi alhamdulillah sampai sekarang ok, sihat walafiat semula.

Btw kita hanya usaha, nak kata product tu miracle tak boleh jugak kan happy smua tu atas kehendak Allah, yg penting kena usaha, selebihnya berdoa pada Allah happy

So really hope can share something with u happy

Regards,
Enie.

Namun, saya agak sedih sebenarnya. Pesakit yang dimaksudkan ini tidak sempat untuk mencuba Vivix, dan telah kembali ke Rahmatullah. Hmm, mungkin juga sebab itu saya pending lama email ini dan nyaris terlupa untuk kongsikannya…

Salam,

Thanx coz respons my email happy

Btw my fren dah xde pun… dia meninggal dunia 30hb lepas.. xpe la, xde rezeki dia merasa, lagipun janji Allah dengan dia dah sampai masanya.

 
Banyak yang bermain di fikiran saya selepas terima email ini sebenarnya. Betapa maut itu tidak mengenal usia. Betapa berapa sihat bagai badang pun kita hari ini, belum tentu kita masih boleh berdiri teguh pada esok harinya. Dan betapa harga sebuah kesihatan itu adalah amat bernilai, dan tidak boleh nak dibandingkan dengan wang ringgit. Setuju, tak?

Dari Allah kita datang, kepadaNya kita kembali. Janji Allah pasti akan tiba tanpa mengenal usia. Sudahkah kita bersedia menghadapinya? Bagaimana keadaan tubuh yang kita nak pulangkan kembali kepada-Nya nanti? Adakah dalam keadaan terjaga sehabis baik, digunakan dengan sehabis baik ke jalan-Nya atau telah dirosakkan oleh nafsu yang tidak dikawal?


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Bagaimana? Anda tertarik dan ingin mencuba? Hubungi saya sekarang!!!
Your Shaklee Independent Distributor
                      AwilSkema
♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196
♥ FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat
♥ Email : awilskema@gmail.com

  

0 ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...