This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Khamis, 21 November 2013

AMBIL PELUANG KEEMASAN

Assalamualaikum.

Baru-baru ini saya dihubungi oleh seseorang yang ingin join bisnes shaklee. Ingatkan orang biasa-biasa, rupanya seseorang yang luar biasa. Beliau dari negara jiran kita iaitu Brunei. Terkejut saya dibuatnya, mana nak sangka, orang Brunei berminat dengan bisnes ini. Berdebarnya saya ketika dihubungi, hanya Allah yang tahu. Saya benar-benar tidak menyangka, sejauh negara jiran akan menghubungi saya.

Sayangnya disebabkan Shaklee tiada di Brunei, saya tidak dapat menerimanya sebagai bizz partner. Saya sangat bersimpati dengan beliau. Saya yakin beliau melihat bisnes yang hebat ini sebagai peluang keemasan yang tidak boleh dilepaskan. Apa nak buat, bukan rezeki.

Sebenarnya ramai dikalangan mentor dan rakan dalam group saya mendapat pertanyaan seperti ini. Rakan-rakan di Brunei memang berminat untuk terlibat dalam bisnes yang hebat ini. Tetapi disebabkan shaklee hanya mempunyai cawangan di 8 buah negara, rakyat negara lain tidak dapat bergiat dalam bisnes shaklee. Ya kita bertuah kerana Malaysia tersenarai dalam list tersebut. Buat pengetahuan anda, negara jiran yang beruntung seperti kita hanyalah Indonesia. Untung kita berada di Malaysia kan. Untung juga rakan-rakan di Indonesia.

Apa yang saya mahu tekankan adalah, jika orang lain NAMPAK peluang yang hebat ini, mengapa tidak kita warga Malaysia yang bertuah ini? Rugi rasanya kita melepaskan peluang menyertai keluarga besar Shaklee yang menjadi idaman warga negara lain. Orang lain terkejar-kejar, kita buat xendah pula. Sayang kan. Jadi jangan tunggu lagi, semakin lama peluang ini dibiarkan, semakin lama kejayaan terlepas dari genggaman anda. 

Ayuh mulakan langkah sekarang! Anda tidak akan rugi. Dengan menyertai group kami, bukan sahaja cara menjadi jutawan dunia ditunjukkan kepada anda, malahan anda dibimbing untuk menjadi jutawan akhirat. Kan cantik tu, dunia dipegang, akhirat digenggam.


Bagaimana? Anda tertarik dan ingin mencuba? Hubungi saya sekarang!!!
Your Shaklee Independent Distributor
                      AwilSkema
♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196
♥ FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat
♥ Email : awilskema@gmail.com
 

Isnin, 18 November 2013

APA KATA PROFESSIONAL TENTANG SHAKLEE

Assalamualaikum,


Saya sedang membuat blogwalking ke blog-blog SID luar negara. Hmmm impresive, ramai professinal yang mempercayai shaklee dan terlibat dalam bisnes shaklee kerana shaklee sebuah syarikat yang boleh dipercayai. Bukan apa, ada anak-anak shaklee saya yang mengadu ipar-duai mereka yang menjadi doktor sibuk membantah penglibatan mereka dalam bisnes ini. 

Kata ipar-duai ini, shaklee ni tak bagus, side-effect dia dasyat. Ada pesakit (doktor lain punya pesakit) yang mengalami masalah hati kerana mengambil shaklee secara konsisten. Saya bukan nak menutup mata terhadap berita-berita ini. Masalahnya mereka yang mendakwa professional ini tidak membawa bukti yang kukuh untuk menuduh shaklee. Yang ada hanyalah anggapan semata-mata. Tiada pula mereka mengkaji secara lanjut bagaimana corak pengambilan vitamin, apa sejarah pesakit sebelum ambil shaklee, ada tak pesakit mengambil vit lain, gaya hidup pesakit dan pelbagai lagi keraguan yang boleh dipertikaikan.

Saya sedih sebenarnya, saya percaya SID diluar sana bukan memikirkan keuntungan semata-mata apabila memilih shaklee sebagai bisnes mereka, tetapi kerana keberkesanan dan kebolehpercayaan terhadapa jenama ini. Jika tidak mahu percaya, buatlah kajian sendiri. Beratus-ratus artikel telah di bentangkan dan dibukukan diluar negara. Anda mahu cari, carilah. tiada siapa yang menghalang. 

Jadi saya bawakan pendapat beberapa professional yang saya temui di sini:

DR. NEIL PADGETT, M.D.
Internal Medicine Glen Burnie, Maryland

“The reason that I have recommended only Shaklee to my patients is that I
have clinical, peer-reviewed data included in the catalog that I can refer to.
You have to have good clinical studies, good double-blind peer-reviewed
studies in order to evaluate a product. As a medical professional, that’s the
only thing that I’ll listen to. Except for Shaklee, I’m not aware of anyone who’s
done in-depth studi es. It’s the only company I’ve seen do it and that’s why it’s the only company I can professionally recommend.”

 


DR. STEVE CHANEY, PH.D.
Professor of Nutrition, Biochemistry & Biophysiology
University of North Carolina Medical School

“One of the biggest mistakes people make is taking inexpensive vitamins. Mail order vitamins offering fantastic “deals” are worth just about what you pay for them. NEVER buy these vitamins or supermarket/pharmacy brands without checking them out first. Cut-rate products often contain additives, food allergens, sugar, artificial food coloring and flavoring. Many are coated with shellac or contain potentially hazardous chemicals like chlorine. Shaklee
performs up to 176 separate tests for purity, freshness, potency, and safety on the raw ingredients for a single product. Products undergo as many as 262
separate quality assurance tests throughout the manufa cturing proc ess as well. In addition, all product label claims have docum ented substantiation.”

 

DR. LINDA RODRIGUEZ, M.D.
Pediatrics Virginia Beach, VA

“As a physician and pediatrician, I demand scientific validation of the products
I use in my practice. Smart supplementation today means taking the right
amounts with the right formulation and Shaklee has made it so easy for us to
do that now.  For over 25 years, Shaklee has been a blessing for me, my family, and my patients who have all benefitted from scientifically proven products for quality health and healthy living. Our food today is so deficient in nutrients because of what we have done to it. It is no longer the same food that nature offered to us. For my fellow physicians who are looking into incorporating nutrition in their practice, I encourage you to consider using Shaklee's quality."

 




DR. MYRON WINICK, M.D.
Columbia University College of Physicians & Surgeons

“Shaklee Products are very well tested both from a standpoint of efficacy and
safety. I consider Shaklee’s study of bone loss and their [Vita-Lea] product’s
relationship to bone loss not only important from a standpoint of their product, but important from a standpoint of the scientific community’s understanding of bone loss. . . . I think it’s very impressive that the Shaklee scientists are willing not necessarily to go with the flow, but rather to go with the science.”

 

DR. ANNETTE DICKINSON, PH.D.
Council for Responsible Nutrition

“You need to select a manufacturer that you can trust. Unfortunately, there
are some unscrupulous entrepreneurs out there who will try anything and who
are marketing street drug knock-offs or recreational drugs under the name of
dietary supplements. One of our biggest problems today is that there are some small manufacturers on the fringes of the industry who make products that don’t meet necessary standards and gives a black eye to the whole industry. Quality companies, companies like Shaklee Corporation, are making a stand for quality products and for truthful information and we believe that is very important.”

 

DR. R. WILLIAM SOLLER, PH.D.
Consumer Health Care Products Associatio
n
“Shaklee is a very important force at the forefront in terms of helping to
cultivate the field of self-care."

 

FOROUZ ERTL
Botanicals International [one of the world’s leading suppliers of raw materials to major manufacturers world-wide]

“Shaklee has some rigorous standards that they actually initiated in the
industry. . . . Shaklee is definitely our pickiest and most strict customer. They
are very demanding, and they have specifications beyond and above the
specifications set by our other customers. I think for a lot of customers, price
is an issue when they are choosing botanicals but I wish they had the awareness about the quality of the botanicals and the quality of the brand before they make their decisions. I tell my friends, that if they want to buy quality, they have to buy Shaklee.”

 



DR. CHRISTOPHER SCOTT, M.D.
Saskatoon, Canada

"Supplements are absolutely crucial due to the quality of our soil and food
today. There are a lot of different supplements available on the market, but
labels do not accurately reflect contents. Over the past ten years, I have been
using Shaklee supplements for personal use, as well as confidently
recommending them to my patients."


DR. KATHY WICKENS, D.C.
Chiropractor
Perth, Ontario

"Patients get results with Shaklee! There is a definite difference in the holding
patterns for chiropractic adjustments for patients taking Shaklee supplements."

 

TAK-SING TANG
Registered Pharmacist
Athens, Georgia

" In my 30 years practice of pharmacy, I have not found any other company that can even come close to the standard of excellence as that of Shaklee. I have learned through the years that proper nutrition is the key to getting well and staying healthy, and that medication is not the answer to the increasing health disasters that we are facing. Over the past few decades more and more drugs have been recalled and or withdraw from the market due to damaging side effects, including death. I have watched patients start out taking 1 or 2
medications, then years later taking 10 to 20 or more because drugs mainly
treat the symptoms while harming/destroying other vital organs. I could only
recommend medication for short term usage, and that any chronic issues be
addressed through proper nutrition and supplementation. After learning the
superior quality of Shaklee and their vigorous testing process, as well as seeing how effectively these vitamins and supplements have benefited our family and friends, I eagerly recommend Sha klee products for everyone."

 




CHARLENE DAY
Registered Nutritional Consultant
Toronto, Ontario

"I have been in practice for over 26 years and have used many brands of
supplements, including professional brands. About 7 years ago, I was given
information about the Shaklee Corporation. I was impressed when I read that
over 100 research studies and articles about Shaklee products were published
in prestigious nutritional and medical journals. Wanting the best for my clients, I started recommending Shaklee supplements. I was amazed at the results. My clients experienced a level of wellness far exceeding anything I had experienced in the previous 19 years."

 

DR. FRANK PAINTER, D.C.
Chiropractor
La Grange, Illinois

"I was first introduced to Shaklee in March of 1997. Previously, I had been
taking supplements and felt ‘reassured’ that I was doing the right thing for my
health. I was challenged to try the Shaklee wellness program, and within a
month I noticed significant improvements in my energy , endurance, a nd overall health. Since that time I have whole-heartedly recommended Shaklee products to my patients."


HARRY SHURLEY
Registered Pharmacist
Augusta, Georgia

“Why do I take Shaklee vitamins when I can get others as samples for free?
From a pharmacist's view, you have to look at the clinical research that is done by Shaklee. While writing a book on prenatal nutrition, [my collaborator and I] requested clinical studies from the makers of prenatal vitamins and no major company, except Shaklee, could provide us with any studies! Also, the Shaklee vitamins are natural as opposed to the synthetic prenatal vitam ins available in drug stores. There are so many reasons why I take Shaklee over the vitamins I could get from pharmace utical companies. But the ma in reason is because the Shaklee vitamins produce results!”

 




DR. CHRISTIANE NORTHRUP, M.D.
Obstetrician/Gynocologist
author of Health Wisdom for Women

. . . states that Shaklee's Vita-Lea is the best pre-natal vitamin she has found. She never has problems with her patients becoming anemic like many of her colleagues do. The cost of Vita-Lea is. . . a small price to pay for so much nutritional insurance. “It is so important for adults and children to take a Vita-Lea (multi) tablet twice a day in order to fill in the gaps in the diet and to give your body everything it needs for healing and repair (which takes place
while you sleep). People who think they eat ‘very well’ are surprised to find out that minerals and trace minerals are very low in supermarket fo ods, due to early harvesting, transporting , and storage. Of all the vitamins on the market, Shaklee supplements are different. Vita-Lea is made primarily from
organically-grown vegetable sources, cold-processed to preserve enzymes, and
contains exactly what the label states. Not only that, all Shaklee supplements
are clinically tested to make sure that what is on the label is actually absorbed.”

 

RUSTY & JUNE OST
Registered Pharmacists
Cape Coral, Florida

"Twenty-five years ago, Shaklee was the only company that responded to our
request for clinical studies that back up their specific products. Now 25 years
later, Shaklee is still the industry leader in scientifically-based double-blind
clinical studies, and they publish those studies in peer-reviewed journals.
Because we are scientists and healthcare professionals, this is what we expect.
Why should anyone else expect less?"

 

DR. RICK MEDORA, D.C.
Chiropractor
Kingston, Ontario

"The most trusted name in clinical science is Shaklee."



kredit gambar dari google.


Bagaimana? Anda tertarik dan ingin mencuba? Hubungi saya sekarang!!!
Your Shaklee Independent Distributor
                      AwilSkema
♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196
♥ FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat
♥ Email : awilskema@gmail.com

Isnin, 11 November 2013

TESTIMONI VIVIX SHAKLEE DAN PENYAKIT POPULAR MASA KINI

Assalamualaikum.


Bulan November adalah bulan Promo VIVIX, saya akan kongsikan info-info berkaitan Vivix dengan anda. Jangan jemu membacanya ya. Walaupun akhir-akhir ini banyak desas-desus tidak enak berkaitan produk kesihatan yang berasaskan berry, VIVIX shaklee dijamin halal, dijamin sentiasa berkesan dan dijamin selamat. Ya VIVIX Shaklee turut mengandungi bahan daripada berry iaitu Europian Elderberries.

Sebelum ini saya telah pun kongsikan dengan sidang pembaca beberapa testimoni berkaitan VIVIX Shaklee. Hari ini, saya kongsikan lagi beberapa testimoni yang berkaitan penyakit-penyakit popular masa kini.


TESTIMONI PESAKIT DARAH TINGGI
TESTIMONI PESAKIT DARAH TINGGI

TESTIMONI PESAKIT DIABETIS
TESTIMONI PESAKIT DIABETIS

TESTIMONI PESAKIT DARAH TINGGI + DIABETIS +ASMA + SAKIT LUTUT
TESTIMONI PESAKIT DARAH TINGGI + DIABETIS +ASMA + SAKIT LUTUT

Penyakit-penyakit ini banyak menyerang warga emas. Kesian sebenarnya ibu bapa kita yang terkena penyakit popular ni. Seperti sudah jatuh ditimpa tangga. Di kala usia senja, tenaga telah berkurangan, dihinggapi pula oleh penyakit yang membebankan mereka. Semoga dengan perkongsian ini, anda-anda diluar sana dapat melakukan sesuatu untuk membantu ibu bapa masing-masing mahupun saudara mara yang terdekat. 

sumber: Mama-ILoveU 

Bagaimana? Anda tertarik dan ingin mencuba? Hubungi saya sekarang!!!
Your Shaklee Independent Distributor
                      AwilSkema
♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196
♥ FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat
♥ Email : awilskema@gmail.com

Jumaat, 8 November 2013

PROMOSI BULANAN :: VIVIX :: NOVEMBER 2013

Assalamualaikum



Pada bulan ini, VIVIX terpilih sebagai item promo. Tonik Vivix banyak membantu mereka yang berpenyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi, kanser, stroke dan pelbagai lagi. Selain itu ramai yang menggunakannya untuk menangani masalah PCOS, inflamasi, sakit lutut, cepat penat, awet muda, kolestrol dan pelbagai lagi.
 
Memang ramai sangat orang suka Vivix ni. Mari lihat fungsi umum Vivix:

>>Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

>>Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

>>Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Manfaat VIVIX yang lain:


Siapa yang Sesuai Ambil VIVIX
Individu berumur 18 tahun dan ke atas

 
Promosi Istimewa VIVIX>>> Beli 6 botol Vivix, dan anda akan dapat :
  • 1 botol Vivix PERCUMA
  • 2 botol CoQHealth Plus PERCUMA
  • Keahlian SHAKLEE PERCUMA
  • Penghantaran PERCUMA
  • Cash Rebate sebanyak RM241

Jadi, anda telah JIMAT sebanyak RM1000++.


>>> Kalau anda nak beli 1 botol Vivix dengan HARGA PROMO pun boleh, anda
telahpun JIMAT RM100++.


Jadi, jangan ketinggalan untuk mendapatkan tonik yang hebat ini ya.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Bagaimana? Anda tertarik dan ingin mencuba? Hubungi saya sekarang!!!
Your Shaklee Independent Distributor
                      AwilSkema
♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196
♥ FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat
♥ Email : awilskema@gmail.com

Selasa, 5 November 2013

BISNES BERMENTOR

Assalamualaikum

Bulan Nov telah tiba. Jika dikira dari hari pertama pendaftaran saya sebagai ahli Shaklee pada April 2013, ini merupakan bulan ke 8 saya bersama keluarga Shaklee. Ini juga bermakna saya telah bergiat aktif sekaligus berbisnes dalam tempoh 6 bulan. Eh kurang pulak dari 8 ye. Sebab 2 bulan pertama saya cuba memahami bisnes Shaklee, rangkaian vitamin, meneliti Master SID Cheklist, berfikir, menimbang baik buruk penglibatan saya dan banyak lagi. Uh saya memang agak cerewet dalam hal-hal begini. Memang saya akan mengambil masa untuk memahami sebelum saya bertindak. Walaupun kelihatan rugi, bagi saya tidak. Saya tidak mahu terburu-buru, saya juga tidak mahu hanya ikut-ikutan. Tidak mahu juga bertindak tanpa meminta bantuan Yang Maha Mencipta dalam membuat keputusan. Pendek kata, sebelum buat saya tetap akan berfikir dari beberapa aspek yang perlu. 


Saya tidak pandai berniaga online. Walaupun suka shopping online, saya masih takut untuk mencuba dan merasakan saya tak mampu nak buat. Selama hidup sebelum ini, saya hanya pembeli dan tidak pernah bermimpi nak menjadi seller pula. Lagipun apa la yang saya boleh jual. Semua orang dah jual, ada ke orang yang nak beli dengan saya kan. Hihi infereoriti kompleks. Tak cuba tentu tak tahu kan.


 

Arahan Mentor

Banyak sangat yang saya belajar sepanjang tempoh ini. Saya yang tidak tahu mengupdate status di fb, sekarang bolehlah dikatakan hampir setiap hari ber’fb’. Jika dahulu 0 dalam apa juga aspek fb, sekarang dah faham la sikit bila waktu sesuai nak update, apa yang nak ditulis, apa nak dikongsi, apa yang jangan diceritakan, apa yang sangat private dan apa info berguna yang saya perlu letakkan. Macam lucu je saya ni tak pandai ber’fb’ kan. Ye la, kerja pun di syarikat yang ada nama, bidang teknologi pula tu. Tapi itulah hakikat, saya bersifat peribadi. Sangat jarang berkongsi cerita saya dengan orang lain. Apatah lagi di tulis di fb, Memang tak la kan. Saya buntu apabila ‘emak  Hanis’ a.k.a mentor saya mengarahkan  saya mengupdate status fb. Dalam bisnes shaklee online, amat penting untuk SID mengupdate fb tau. Fuh…berpeluh. Entah apa yang nak ditulis. Rasa macam tak boleh buat je. Boleh tak kensel nak bisnes..;p

Selama akaun fb saya wujud, saya sekadar mahu melihat dan mengetahui perkembangan rakan taulan semata-mata. Biasanya sebulan sekali saya akan menjenguk fb dan mula meninjau aktiviti dan perkembangan rakan-rakan. Saya tak biasa nak tulis apap-apa pada wall mereka. Cukup sekadar membaca perkembangan dan mengambil tahu sedikit sebanyak apa yang rakan saya lakukan. Then, saya logout! Jadi, apa, bagaimana, di mana, siapa, bila saya nak update fb ni. Celah mana nak nyelit, lenggok mana nak taruk, arah mana nak ikut. Saya buntu! Tak tau cemana nak buat dengan status fb. Ai la… tolong-tolong!!!



Bisnes bermentor
Kenangan sewaktu saya mengikuti New Distributor Shaklee Training bersama mentor saya. 1st time jumpa Hanis  masa tu. Hanis bawa baby, shaklee memang bisnes family.


Ikut Nasihat Mentor

Saya kembali pada mentor. Untung ada mentor kan, ada tempat nak rujuk. Ada tempat nak ngadu. Ada tempat nak minta tolong. Saya minta nasihat Hanis apa yang perlu saya update. Apa isi kandungan status saya? Bagaimana perlu ditulis status tu. Apa yang jangan sekali-kali tulis! Bila orang akan membaca status kita. Apa yang orang suka sangat nak baca. Apa yang buat orang hide status kita. Macam-macam lagi lah tips yang diberi. Siap bagi template lagi macammana nak tulis status. Macam tak percaya kan, status fb pun perlu kaedah tersendiri untuk ditulis. Saya belajar dengan mentor. Bukan pandai sendiri-sendiri tau. Saya ni memang 0 fb lah. Memang kene gelak je sebab tak tau pun nak tulis status. Takpa, saya tak malu mengaku saya tak pandai. Yang penting saya cuba atasi kelemahan saya. Bukan biarkan masalah tu tanpa penyelesaian. Hidup ini kan satu proses pembelajaran. Jadi jangan berhenti belajar! 



Status FB dan Close Deal RM1420

Hahaha itu cerita beberapa bulan lepas. Hari ini, saya sudah tahu bagaimana ber’fb’. Paling seronok, salah satu status fb saya menyebabkan saya berjaya close deal bizz bernilai RM1420. Tak sangka kan. Saya sendiri terkejut. Baru beberapa minit saya letak status tersebut, ada yang menghubungi saya untuk membeli vitamin. Besar pulak tu nilainya. Semua itu rezeki dari Allah sidang pembaca. Tapi perlu kita ingat, apa usaha kita untuk menjemput rezeki itu datang. Apa yang boleh kita buat adalah usaha. Selebihnya Allah yang akan menentukannya.

 




Status FB dan Menambah Nilai Hidup Orang Lain

Hmm seronok juga update2 status ni. Tapi berpada-pada kerana kita tetap ada batasannya. Lagipun niat perlu dijaga. Apa niat asal saya sebelum ini : MENAMBAH NILAI HIDUP ORANG LAIN. Jadi saya sentiasa berdoa agar niat asal saya tidak terpesong. Ya bukan senang untuk benar-benar berpegang pada ayat ini. Bila kita di uji dengan kesenangan, sering juga kita jadi lupa. Tapi bukan juga mustahil ya sidang pembaca. Hati kita, jika dididik dengan ikhlas, insyaallah Allah akan bantu. Soon or sooner akan sampai juga ke matlamat. Yang penting usaha kita. Jangan sekali-kali berputus asa dari rahmat Allah subhanahuwataala. Percayalah, Allah mengikut sangkaan hamba pada-NYA. Doakan saya mampu istiqomah dengan niat asal saya.


Jika anda mahu manjadi seperti saya, berbisnes dengan bermentor, mari sertai saya. Peluang yang datang dan anda biarkan begitu sahaja seperti membiarkan sebongkah emas tergolek-golek di hadapan anda dan membiarkannya jatuh ke longkang. Ayuh sertai saya.!!! Kelebihan menjadi ahli? lihat di sini.

gambar: careergirlnetwork   closeDeal

Bagaimana? Anda tertarik dan ingin mencuba? Hubungi saya sekarang!!!
Your Shaklee Independent Distributor
                      AwilSkema
♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196
♥ FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat
♥ Email : awilskema@gmail.com

Ahad, 3 November 2013

TESTIMONI VIVIX SHAKLEE

Assalamualaikum


Sempena dengan promo Shaklee November ini iaitu VIVIX, saya nak kongsi beberapa cerita tentang Vivix kepada anda. Cerita ini diambil dari Genkimomma iaitu my granny in shaklee. Saya sangat tersentuh membacanya. Bukan apa, Baru je kelmarin kawan kepada husben saya bercerita, ada seorang rakannya yang ditimpa musibah. Isteri rakannya itu kritikal akibat kanser di hospital. Saya teringin nak share kebaikan Vivix dengan beliau. Tinggal lagi samada masa masih sempat atau tidak untuk kami usahakan agar isteri beliau yang kritikal itu sempat mengambil Vivix. Ya Allah semoga kami mampu menghubungi beliau dan ada rezeki untuknya mencuba Vivix.

Oh ya berbalik kepada cerita saya tadi. Saya mahu kongsi kepada anda bukan. Baca perlahan-lahan dan hadam kisah ini ok. Semoga kita tidak terlambat untuk membantu orang-orang yang kita sayangi dan cintai. Ya ajal maut ditentukan tuhan, tapi wajib kita ini untuk berusaha.

Pagi tadi saya mendapat panggilan telefon dari seorang customer baru, yang bertanyakan tentang Shaklee Vivix. Sebenarnya Mr. X menghubungi saya bagi pihak ibunya, yang ingin mencari produk Vivix ini untuk suaminya (ayah kepada Mr. X). Ayah beliau mempunyai masalah buah pinggang yang agak kronik sehingga menyebabkan bengkak yang teruk di bahagian perut. Masih boleh berkumuh seperti biasa, namun bahagian dalaman buah pinggang agak teruk sehingga doktor menyarankan untuk menjalani beberapa siri pembedahan.

Kalau boleh mereka sekeluarga ingin mengelaknya kerana faham-fahamlah, untuk isu sebegini bukan sekadar akan berakhir dengan pembedahan begitu sahaja. Pelbagai rawatan susulan diperlukan. Jadi, sebagai inisiatif mereka mencari rawatan alternatif, dan ibu Mr. X mendapat tahu mengenai Vivix, dan meminta anaknya mencari Vivix nie.

Mr. X ingin mengetahui apakah sebenarnya produk Vivix ini, khasiatnya, asal usulnya dan lain-lain lagi. Alhamdulillah, beliau nampaknya berpuas hati dengan penerangan dari saya. Semoga apa yang saya kongsikan sedikit sebanyak dapat memberikan manfaat kepada semua.

Selesai menjawab panggilan, teringat mengenai kiriman e-mail dari salah seorang pembaca GenkiMomma (bukan customer ya) tahun lepas. Ya Allah, hampir setahun berlalu dan saya terlupa untuk kongsikan email nya dengan kalian. Maka cepat-cepat saya search mailbox. Alhamdulillah, masih di dalam simpanan. Jadi, sebelum saya terlupa lagi, ingin benar saya kongsikan dengan kalian.

Email ini saya terima Raya tahun lepas, dan hanya apabila menghampiri Syawal tahun ini baru saya berkesempatan untuk kongsikannya dengan anda…


Salam,

Saya Enie dari Kajang. Jumpa your website once google cari info pasal Vivix. Tau pasal product ni from ofismate yang dengar citer i pasal my fren yg tgh kritikal kat HKL now, lebih kurang sama dgn uncle dia b4.

Nama Shaklee ni dah lama tau, tapi tak penah cuba.

At the moment my fren baru pindah dari ICU ke wad biasa. Mula2 dia komplen migraine. Seminggu sblm raya. Raya pertama dia dah tak kenal org, hanya pandang, tak bercakap, tak nak mkn. 3rd raya dia dah tak boleh jalan, pakai pampers. 4th raya baru family dia bawak gi hospital.. he’s only 28 yrs old..

Doc buat ct scan dan nampak ‘benda’ mcm cincin kat belakang kepala sebelah kiri, tapi x blh confirm ape ke bendanye.. after few days buat MRI pulak, pun x dpt satu confirmation – to us la sb tanya sakit apa from his family, kata jangkitan kuman kat otak.

Situation getting worse. Lepas MRI, dia demam panas. Tak blh mkn, so masuk susu tru tiub kat hidung. A day after that ubat yg masuk smua dimuntahkan keluar, even tru tiub kencing pun keluar benda yg sama. Mcm body dia reject semua benda yg masuk.

Ptgnya dia sesak nafas, dipindahkan ke ICU + guna alat bantuan pernafasan. 2 hari dalam ICU, doc decide tebuk leher utk mudahkan pernafasan + elak kuman merebak cepat. 3rd day dia pindah semula wad biasa. Keadaan mcm separa koma til today.

Doc kata ada 3 jenis kuman dlm badan dia. Tibi, meningitis & a virus dh ada kat paru2(probably dpt sepjg hampir 2 mgu dlm wad). Immune system badan dia mmg dah lemah, of coz kan..

Hasil borak2 dgn mbr ofis la dpt tau pakcik dia pun mcm sama kes. Dia bgtau someone propose Vivix ni & ada improvement. Pakcik dia 3 bln dlm wad dgn keadaan separa koma jugak. Semua ingat thats it, tapi alhamdulillah sampai sekarang ok, sihat walafiat semula.

Btw kita hanya usaha, nak kata product tu miracle tak boleh jugak kan happy smua tu atas kehendak Allah, yg penting kena usaha, selebihnya berdoa pada Allah happy

So really hope can share something with u happy

Regards,
Enie.

Namun, saya agak sedih sebenarnya. Pesakit yang dimaksudkan ini tidak sempat untuk mencuba Vivix, dan telah kembali ke Rahmatullah. Hmm, mungkin juga sebab itu saya pending lama email ini dan nyaris terlupa untuk kongsikannya…

Salam,

Thanx coz respons my email happy

Btw my fren dah xde pun… dia meninggal dunia 30hb lepas.. xpe la, xde rezeki dia merasa, lagipun janji Allah dengan dia dah sampai masanya.

 
Banyak yang bermain di fikiran saya selepas terima email ini sebenarnya. Betapa maut itu tidak mengenal usia. Betapa berapa sihat bagai badang pun kita hari ini, belum tentu kita masih boleh berdiri teguh pada esok harinya. Dan betapa harga sebuah kesihatan itu adalah amat bernilai, dan tidak boleh nak dibandingkan dengan wang ringgit. Setuju, tak?

Dari Allah kita datang, kepadaNya kita kembali. Janji Allah pasti akan tiba tanpa mengenal usia. Sudahkah kita bersedia menghadapinya? Bagaimana keadaan tubuh yang kita nak pulangkan kembali kepada-Nya nanti? Adakah dalam keadaan terjaga sehabis baik, digunakan dengan sehabis baik ke jalan-Nya atau telah dirosakkan oleh nafsu yang tidak dikawal?


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Bagaimana? Anda tertarik dan ingin mencuba? Hubungi saya sekarang!!!
Your Shaklee Independent Distributor
                      AwilSkema
♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196
♥ FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat
♥ Email : awilskema@gmail.com