This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Khamis, 29 Ogos 2013

ZINC COMPLEX

Kalsium terbaik di Malaysia

Nama Produk : Shaklee Zinc Complex
Hidangan/Bekas : 120 kapsul
Saiz Hidangan :
1 kapsul sehari
 

Metabolik Semulajadi
Zink hadir di dalam semua sel tubuh badan sebagai sebahagian daripada tindakbalas enzim di mana ianya terlibat di dalam pelbagai aktiviti biokimia. Zink perlu untuk tumbesaran dan perkembangan tubuh badan.

  • Satu tablet membekalkan 100% Nilai Harian bagi zink.
  • Zinc adalah faktor di dalam mengekalkan kesihatan yang baik, dan membantu tubuh badan memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.
  • Dirumus dengan zink glukonat yang mempunyai bio yang tinggi di dalam bes alfalfa dan barli panggang.
  • Dengan rumusan sayur-sayuran.
Zink Dapat Meningkatkan Daya Ingatan dan Tempoh Penumpuan
Campuran suplemen zink ke dalam sajian bagi mereka yang sedang menuntut di sekolah membawa kepada peningkatan daya ingatan dan tempoh penumpuan.
 

Berdasarkan penyelidikan awal yang dijalankan di Pusat Penyelidikan Pemakanan Manusia Grand Forks, Jabatan Pertanian Amerika di Utara Dakota, dalam kajian tersebut, kanak-kanak yang diberi zink sebanyak 20mg dalam lima hari seminggu selama 10 hingga 12 minggu mempunyai daya ingatan yang lebih baik dan tempoh penumpuan yang lebih panjang berbanding dengan mereka yang tidak menerima suplemen zink.
 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

sumber : Shaklee Malaysia

VITA - LEA

Multivitamin terbaik di Malaysia

Nama Produk : Shaklee Vita-Lea Iron Formula (a.k.a multivitamin)
Hidangan / Bekas : 120 Kapsul.
Saiz Hidangan : 1 Kapsul sehari.
 

Multivitamin & Multimineral
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.


Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan

Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.


Penggunaan harian, Vita Lea boleh:

  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*
Perbezaan Shaklee
  • Kemajuan Saintifik --> Disokong oleh tujuh kajian klinikal
  • Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif -->Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.
  • Kualiti yang luar biasa -->Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan
Kandungan vitamin utama
Vitamin D – Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena – Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E – Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium – Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron – Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium – Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin – Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
Lain-lain – Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*
 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
 

sumber : Shaklee Malaysi

Rabu, 28 Ogos 2013

VITAMIN E

Kesihatan Jantung dan Otak, Kecantikan Kulit

Nama Produk : Shaklee Vita-E Complex
Hidangan / Bekas : 120 Kapsul.
Saiz Hidangan : 1 Kapsul sehari.


Vitamin E semula jadi untuk kesihatan Jantung, Otak, Kolon, Prostat dan Sistem Imun
Vitamin E sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat di samping meningkatkan fungsi paru-paru, kolon dan keimunan.


Satu kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik di Universiti Tufts menunjukkan bahawa pengambilan vitamin E berupaya meningkatkan fungsi keimunan pada warga tua.¹
Satu kapsul gel lembut membekalkan:

  • 400 IU vitamin E dari sumber semulajadi.
  • 10 mcg selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
 

sumber : Shaklee Malaysia

Selasa, 27 Ogos 2013

VITAMIN C KUNYAH


Nama Produk : Shaklee Chewable Vita-C (100 mg)
Hidangan / Bekas : 90 kapsul
Saiz Hidangan : 3 kapsul


Menguatkan Fungsi Imunisasi
Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
Vitamin C:

  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan*
  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat*
  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging*
  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan*
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

sumber : Shaklee Malaysia

Isnin, 26 Ogos 2013

KEAHLIAN @ MEMBERSHIP SHAKLEE

Assalamualaikum

PAT-PAT SIKU TERLIPAT
SIAPA YANG CEPAT DIA YANG DAPAT


Kecil-kecil sicili api, walaupun kecil tapi sangat la berisi. Pantun pendek lagi untuk menghuraikan pantun 2 kerat di atas. Hehehehe. Saya suka pantun-pantun Melayu, unik, tersendiri, adaptasi alam, mendalam maksudnya serta indah bahasanya.. saya tidak pasti pantun bangsa lain, yang pasti hanya pantun Melayu yang selalu mengenengahkan unsur alam dan semulajadi bunyinya sebagai halwa telinga. Bangga saya lahir sebagai orang Melayu. Saya bukanlah nak bercerita tentang pantun, tapi saya nak kongsi dengan anda, betapa 2 rangkap pantun diatas, jika kita ikut nescaya kita akan beroleh manfaat yang besar. Apa juga perkara, cepat anda buat, segera lah anda dapat hasil.


Apa juga perkara, jika sekadar diangankan tanpa apa-apa tindakan...tidak akan menjadi kenyataan. Tapi jika anda berangan dan anda cepat bertindak maka cepat anda dapat hasil. Pendek kata siapa yang cepat dia akan dapat. Ha selari pulak dengan kata-kata Dr. Azizan Osman ‘ FAST ACTION FAST RESULT’. Jadi sidang pembaca kalau kita nak sesuatu, seperti nak kaya...perlu la cepat bertindak kearah kekayaan. Jika tidak, kita akan tertinggal di belakang. Sama juga produk Shaklee, makin lambat kita buat keputusan nak makan, makin lambat la kita mendapat manfaat vitamin yang dijamin sentiasa berkesan, sentiasa asli dan sentiasa mesra alam ini. 


Saya sebenarnya ingin kongsikan dengan anda cara-cara menjadi ahli Shaklee. Urm berbaloi ke menjadi ahli ni. Teruskan bacaan anda, anda akan semakin terpikat dengan Shaklee.

BAGAIMANA MENJADI AHLI SHAKLEE?
 
Ada 3 cara untuk menjadi ahli:


1) Bayar Yuran Pendaftaran:  RM65 + RM10 Postage. Yuran ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mengandungi catalog, product guide dan business manual.

ATAU
2) Buat Pembelian: buat belian bernilai RM650 dalam satu resit (order) dan anda akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM75) dan juga CASH BONUS (bernilai RM30+). Penjimatan sehingga RM100+.
ATAU
3) Belian dalam tempoh 1 bulan: buat belian dalam tempoh  1 BULAN bernilai RM700 dengan kami dan kami akan daftarkan anda menjadi ahli secara percuma (bernilai RM75)  serta mendapat CASH BONUS (bernilai RM30+). Penjimatan sehingga RM50+.
 

Anda boleh hubungi saya untuk mendaftar. Bagaimana, mudah kan !!!!! Sekadar beli produk sahaja pun anda telah layak menjadi ahli. Tak ke berbaloi tu. Siap dapat bonus lagi. Bolehlah bonus cover cost produk yang anda makan setiap hari.
 

Saya dedahkan kepada anda cara yang paling mudah supaya anda tidak pening kepala. Bukan apa, saya pernah consult seorang customer tentang satu lagi cara menjadi ahli. Akhirnya beliau pening kepala dan mintak saya untuk daftarkannya.


 MAINTAIN POINT DAN KEAHLIAN
 

Yuran keahlian yang anda bayar  cuma SEKALI SEUMUR HIDUP. Tak perlu nak renew setiap tahun. Kalau anda cuma nak makan sendiri, tak payah pun maintain points bulanan atau minimum belian.
 

Cukup sekadar gunakan produk, dan share dengan kawan-kawan serta saudara-mara. Kalau mereka berminat, boleh beli dengan ID anda. Kalau nak jual pun tak jadi masalah. Anda boleh beli produk pada harga yang murah iaitu 25% kurang daripada Retail Price dan jual pada apa-apa harga yang anda mahu. Tapi pastikan tidak lebih dari retail price ya. Jika anda didapati melampaui retail price, anda boleh dikenakan tindakan tau. Shaklee tegas dalam menjaga kebajikan ahli-ahlinya. Ramai juga yang telah dikenakan tindakan ditarik keahlian kerana ingkar.
 

Jika anda ingin mulakan business dan dapat CASH BONUS, barulah anda perlu maintain points tertentu setiap bulan.
 


KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

  1. Boleh membeli produk Shaklee pada HARGA AHLI. (Anda jimat 25% dari retail price)
  2. Dapat BONUS hasil pembelian/jualan setiap bulan 5%-21%. Bonus terpijak, dapat tanpa sengaja (sebab anda makan sendiri, anda dapat bonus pula. Pemurah Shaklee ni).
  3. Berpeluang mendapat BONUS KERETA. Boleh pakai duit bonus ni untukbeli kereta baru atau bayar loan kereta sedia ada.
  4. Berpeluang menyertai TRIP dalam & luar negara termasuk UMRAH.
  5. Berpeluang membuat biznes Shaklee, (online dan offline) dengan bantuan MENTOR.
  6. ACCESS ke SPECIAL GROUP kami untuk testimonial dan maklumat terperinci mengenai produk Shaklee. Kami mengutamakan pengetahuan produk berbanding keuntungan.
  7. Mempunyai sumber pengetahuan yang sahih & tepat (bukanhearsay). Support group ini membantu anda dengan kaedah perbincangan, memberi motivasi, berkongsi ilmu dan banyak lagi. Satu anda tanya, 10 – 20  orang akan menjawab. Semua akan bantu anda berjaya dan tiada yang akan menikam anda dibelakang.
  8. Perkongsian pengalaman dari mereka yang telah lama berkecimpung dalam business Shaklee dan mereka yang sudah MENJANA PENDAPATAN 5-6 ANGKA SEBULAN!! Inilah waktunya belajar dari orang yang telah berjaya. Untuk berjaya, perlu kepada MENTOR yang telah berjaya.
  9. Pendedahan RAHSIA-RAHSIA bagaimana menjalankan business SHAKLEE SECARA ONLINE. Anda akan diajar kaedah yang betul untuk membuat business Shaklee secara online. Apa yang perlu anda buat, apa yang boleh dilakukan, apa yang perlu anda elakkan dan rahsia bagaimana orang boleh bertahan lama berbusiness secara online dengan Shaklee.
  10. 100% ONLINE COACHING tanpa perlu latihan atau perjumpaan tengah malam. Tak perlu susah payah keluar rumah untuk promote produk, menyertai apa jua pertemuan di luar (melainkan urusan pengeposan barang & product pick up sahaja), close sales ataupun cari ahli baru. Hampir 95% masa diperuntukkan di depan komputer & telefon sahaja. Jadi, jika anda seorang suri rumah, maknanya anda juga masih boleh menjalankan bisnes di rumah sambil melakukan urusan harian, tanpa perlu keluar dari rumah dengan kerap!

SELAMAT DATANG

Kepada ahli yang baru mendaftar di bawah group Emakskema, saya nak ucapkan Selamat Datang. Jom lebih sihat dengan supplemen Shaklee!! Anda telah membuat pilihan yang tepat.


Bagaimana? Anda tertarik dan ingin mencuba? Hubungi saya sekarang!!!
Your Shaklee Independent Distributor
                      AwilSkema
♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196
♥ FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat
♥ Email : awilskema@gmail.com

Jumaat, 23 Ogos 2013

OSTEMATRIX


Nama Produk:  Shaklee OsteMatrix
Hidangan / Bekas: 120 Kaplet 

Saiz / Hidangan: 4  Kaplet sehari

Komprehensif, Terbukti Secara Klinikal dan Mudah Ditelan

 
Membantu Mengurangkan Risiko Osteoporosis***
Kalsium dan Vitamin D yang mencukupi sepanjang hayat yang merupakan sebahagian daripada diet yang seimbang berupaya mengurangkan risiko osteoporosis. Sebagai tambahan bagi membina tulang dan gigi yang kuat, nutrisi yang terdapat di dalam OsteMatrix berupaya:

  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal*
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf*
  • Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah eradang dan kemurungan.*
OsteMatrix Membekalkan: 
  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
    Kaplet bersalut yang mudah ditelan
Kaplet bersalut yang mudah ditelan
Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet. Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.
 

Kalsium sahaja tidak mencukupi
Negara Amerika Syarikat merupakan kadar tertinggi dalam penggunaan tenusu dan pengambilan kalsium, namun mereka merupakan kadar tertinggi dalam osteoporosis.
 

Bayangkan kalsium sebagai batu-bata dalam proses pembinaan tulang-temulang yang kuat dan sihat. Batu-bata ini akan lebih kuat dan lebih seimbang jika digabungkan bersama mortar. Mortar mengandungi vitamin D, magnesium, boron, zink, tembaga dan mangan.
 

Dengan gabungan nutrisi ini, kalsium mendapat sokongan yang diperlukan untuk membina tulang yang kuat ketika anda muda serta meminimumkan kereputan tulang ketika anda tua.
 

Penyerapan Yang Terbukti Secara Klinikal
Pengambilan hanya dua kaplet OsteMatrix sahaja berupaya menghasilakan peningkatan ketara dari segi statistik dalam paras kalsium darah yang disukat dalam suatu tempoh 12 jam. Bagi membolehkan badan kita menggunakan kalsium untuk membina dan memelihara kekuatan tulang, kalsium perlulah diserap terlebih dahulu.
 

***Pengambilan kalsium sepanjang hayat juga diet yang seimbang serta senaman yang teratur berupaya mengurangkan risiko osteoporosis.
 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
 

sumber : Shaklee Malaysia



Khamis, 22 Ogos 2013

NUTRIFERON


Nama Produk:  NutriFeron
Hidangan / Bekas: 30 stik (1.2 gram tiap satu)
Saiz / Hidangan: 1 stik sehari 

Kemajuan Besar dalam Sains Sistem Imun
Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon, Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.*

Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*
Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*

Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia
Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.

Rumusan Berpaten Yang Eksklusif
NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee. Sebagai suatu suplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

sumber : Shaklee Malaysia

Rabu, 21 Ogos 2013

LECITHIN

Nama Produk:  Shaklee Lecithin
Hidangan / Bekas: 180 Kapsul
Saiz / Hidangan: 1 Kapsul sehari 


Emulsifier Semulajadi
Akademi Sains Nasional (The National Academy of Sciences) telah menentukan bahawa kolina adalah penting dalam pemakanan kerana ia meningkatkan kesihatan otak, hati, sistem kardiovaskular dan pembiakan. Kolina adalah suatu komponen neuro-penghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf.


•    Setiap kapsul membekalkan 530 mg lesitin, termasuk 80 mg fosfatidilkolina dan 48 mg fosfatidilinositol
•    Diperolehi secara semula jadi daripada kekacang soya


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

sumber : Shaklee Malaysia

Selasa, 20 Ogos 2013

HERB-LAX


Nama Produk:  Shaklee Herb-LaxTM Tablets
Hidangan / Bekas: 120 Kapsul
Saiz / Hidangan: 1 Kapsul sehari
 

Menyokong Keseimbangan *
Diet yang kaya dengan serat, air yang mencukupi dan senaman yang tetap, dapat memberi sumbagan kepada pembuangan air besar yang teratur. Pada masa-masa yang tertentu, Herb-Lax yang lembut boleh membantu.
•    Julap lembut untuk kegunaan sekali-sekala*
•    Menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi tubuh badan*
•    Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak beribu tahun dahulu sebagai julap semulajadi*


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


sumber : Shaklee Malaysia



Jumaat, 9 Ogos 2013

SET EUPHORIA @ SET BUDGET

Assalamualaikum

Apa perbezaan antara Set Shaklee dan Set Euphoria? Perbezaannya hanyalah dari segi jumlah vitamin yang dicadangkan dalam setiap set. Set Euphoria dicadangkan bagi HASIL YANG OPTIMUM DENGAN BUDGET YANG RENDAH. Anda tetap akan menerima kebaikan Shaklee tanpa merasa budget yang terlalu ketat. Malahan set ini telah dibuktikan keberkesanannya kerana telah digunakan oleh beribu-ribu pelanggan Tim Euphoria.Buat pengetahuan anda, harga yang dipaparkan adalah harga runcit yang ditetapkan oleh pihak Shaklee.Dengan menghubungi kami, anda akan ditawarkan HARGA YANG LEBIH LEBIH JIMAT DAN MAMPU MILIK.


Set Kesihatan Optimum

Set A (Kesihatan Optimum / Basic Set)
180bj   Vita-lea (Multivitamin)
120bj   B-Complex
180bj   Sustained Release Vita-C
(Harga Runcit: Sem-RM245; S&S-RM257.50 termasuk kos penghantaran)



set ibu menyusu

Set B (Ibu Menyusu)
180bj   Vita-lea (Multivitamin)
120bj   B-Complex
180bj   Sustained Release Vita-C
330bj   Alfalfa Complex (S)
(Harga Runcit: Sem-RM298.75; S&S-RM313.75 termasuk kos penghantaran)



Set 3M (Ibu Menyusu)

Set 3M (Ibu Menyusu)
180bj   Vita-lea (Multivitamin)
120bj   B-Complex
180bj   Sustained Release Vita-C
330bj   Alfalfa Complex (S)
1 canister   ESP (Soy Protein Isolate Powder)
120bj   Ostematrix @ Calcium
(Harga Runcit: Sem-RM519.75; S&S-RM543.75 termasuk kos penghantaran)



Set C (Berpantang / Pembedahan)

Set C (Berpantang / Pembedahan)
180bj   Vita-lea (Multivitamin)
120bj   B-Complex
180bj   Sustained Release Vita-C
120bj   Zinc
(Harga Runcit: Sem-RM278.75; S&S-RM292.50 termasuk kos penghantaran)



Set D (Kecantikan Kulit)

Set D (Kecantikan Kulit)
120bj Vita-E Complex
120bj B-Complex
180bj Sustained Release Vita-C
(Harga Runcit: Sem-RM305.25; S&S-RM317.75 termasuk kos penghantaran)




Set E (Ibu Menyusu Alahan Laktosa)

Set E (Ibu Menyusu Alahan Laktosa)
180bj Vita-lea (Multivitamin)
120bj B-Complex
180bj Sustained Release Vita-C
330bj Alfalfa Complex (S)
120bj Ostematrix @ Calcium
(Harga Runcit: Sem-RM369.75; S&S-RM378.75 termasuk kos penghantaran)



Set F (Penjagaan Dalaman Wanita)
 
Set F (Penjagaan Dalaman Wanita)
120bj Vita-E Complex
330bj Alfalfa Complex (S)

 60bj  GLA Complex
(Harga Runcit: Sem-RM304.00; S&S-RM315.00 termasuk kos penghantaran)



Set G (Resdung / Alergi / Asthma / Eczema)
 
Set G (Resdung / Alergi / Asthma / Eczema)
120bj B-Complex
180bj Sustained Release Vita-C
330bj Alfalfa Complex (S)
(Harga Runcit: Sem-RM210.00; S&S-RM220.00 termasuk kos penghantaran)



set pertahanan badan
 
Set H (Sistem Pertahanan Badan)
30stick x 1.2g Nutriferon @ Immnune Booster
(Harga Runcit: Sem-RM191.25; S&S-RM201.25 termasuk kos penghantaran)



set kanak-kanak

Set M (Kanak-kanak)
90bj Omega Guard
1 canister Meal Shake(544gm)
(Harga Runcit: Sem-RM259.75; S&S-RM271.25 termasuk kos penghantaran)




Set N (Suami Isteri)
120bj  Vita-E Complex
120bj  Zinc
330bj  Alfalfa Complex (S)
60bj   GLA Complex
(Harga Runcit: Sem-RM337.75; S&S-RM360.25 termasuk kos penghantaran)



Set J (Ibu Mengandung)

 
Set J-1 (Trimester 1)

180bj   Vita-lea (Multivitamin)
120bj   B-Complex
180bj   Sustained Release Vita-C
120bj   Ostematrix @ Calcium
(Harga Runcit: Sem-RM316.00; S&S-RM332.50 termasuk kos penghantaran)




Set J-2 (Trimester 2 & 3)

180bj   Vita-lea (Multivitamin)
120bj   B-Complex
180bj   Sustained Release Vita-C
120bj   Ostematrix @ Calcium
90bj     Omega Guard
(Harga Runcit: Sem-RM462.00; S&S-RM482.50 termasuk kos penghantaran)

 

Set K (Kuruskan Badan)
 


Set K-1
330bj   AlfalfaComplex (S)
180bj   Lecithin
(Harga Runcit: Sem-RM116.25; S&S-RM131.25 termasuk kos penghantaran)


 


Set K-2
1Canister  Chinch Shake Mix
330bj   AlfalfaComplex (S)
180bj   Lecithin
120bj   Herb-Lax
(Harga Runcit: Sem-RM341.75; S&S-RM367.25 termasuk kos penghantaran)

Khamis, 8 Ogos 2013

CERITA RAYA

Assalamualaikum.

Menjelang sudah hari dinanti
Ceria suasana menggamit rasa
Selamat hari raya aidilfitri
Mohon ampun & maaf pd semua

Pada tahun ini, saya beraya di tanah kelahiran bapa mertua. Kami telah bertolak ke Negeri Jelapang Padi pada malam selasa kira-kira jam 2.30 pagi. Lalulintas sangat lancar berikutan jumlah kenderaan yg sangat sedikit di jalan raya. Untung balik awal, tidaklah bersesak dengan orang lain.

Dua hari berpuasa di Kedah, ditemani hujan mengejut disiang hari. Suasana menjadi sejuk dan kurang panas. Hmm mujorlah jika tidak, pasti kami kepanasan. Di sini kami berbuka setiap hari bersama tok yg telah tua. Tok telah bongkok 3,tapi masih gagah jalan bertongkat.

Malam ini, malam raya. Saya teringat mak dan ayah di kampung yg pasti agak sunyi tanpa semua anak cucunya. Haha adatlah, tahun ini giliran anak menantu beraya dahulu di rumah emak ayah sendiri. Jadi pasti mak ayah saya sunyi tanpa kehadiran kami semua 7 beradik. Takpa raya ke 3 pasti kami semua sampai ke kampung Sekinchan.

Pasti malam ini ramai yg berjaga berikutan menyiapkan kelengkapan raya. Haa itu la yg saya buat saban tahun. Cuma tahun ini berbeza. Saya tidur dahulu dan menjadi pari-pari. Apa tugas pari-pari.. tolong kemas umah yg berkecah. Hahaha 

Hmm sampai sini dulu ya para pembaca budiman. Sudah 3 pagi. Saya mahu mengemas dan tidur. SELAMAT HARI RAYA... jumpa lagi esok ya.

Selasa, 6 Ogos 2013

SET SHAKLEE

Assalamualaikum

Set Shaklee yang juga dikenali sebagai Total Wellness Connection adalah kombinasi pelbagai jenis vitamin yang boleh memberikan kesan optimum kepada penggunanya mengikut target yang ditetapkan. Kesihatan yang baik bukan sahaja menghasilkan badan yang sihat, malahan hidup anda akan lebih ceria dan bermakna. Set Shaklee bukan sahaja berkesan, malahan anda tidak perlu melabur wang yang banyak.

Selain itu, apabila anda menghubungi kami, anda akan ditawarkan HARGA YANG LEBIH JIMAT DAN MAMPU MILIK. Buat pengetahuan anda, harga yang dipaparkan adalah harga runcit yang ditetapkan oleh pihak Shaklee. Jadi jangan lepaskan peluang mendapatkan set Shaklee pada harga yang lebih berpatutan.


Set A4 (Anti-Aging/ Anti Penuaan)
1 bottle  Vivix
(Harga Runcit: Sem-RM485; S&S-RM519 termasuk kos penghantaran)

Set A6 (Family Wellness Set / Kesihatan Optimum)
1 canister   ESP (Soy Protein Isolate Powder)
180bj   Vita-lea (Multivitamin)
120bj   B-Complex
180bj   Sustained Release Vita-C
(Harga Runcit: Sem-RM395; S&S-RM422.50 termasuk kos penghantaran)

Set A7 (Mighty 3 Gem)
1 canister   ESP (Soy Protein Isolate Powder)
1 canister   Meal Shake - French Vanilla
1 canister   Performance - Natural Orange
(Harga Runcit: Sem-RM3356.25; S&S-RM383.75 termasuk kos penghantaran)

Set B (Immune Booster / Sistem Pertahanan Badan)
120bj   Zinc
  60bj   Garlic Complex
180bj   Sustained Release Vita-C
30stick x 1.2g Nutriferon
(Harga Runcit: Sem-RM365.00; S&S-RM393.75 termasuk kos penghantaran)

Set B5 (ACE / Antioksidan)
180bj   Sustained Release Vita-C
120bj   Vita-E Complex
  30bj   CarotoMax
(Harga Runcit: Sem-RM325.50; S&S-RM348.50 termasuk kos penghantaran)
Set B2 (Women's Health / Kesihatan Wanita)
  60bj   GLA Complex
  90bj   Omega Guard
120bj   Ostematrix @ Calcium
(Harga Runcit: Sem-RM298.25; S&S-RM320.00 termasuk kos penghantaran)

Set B9 (Men's Vital Health / Kesihatan Lelaki)
120bj   Vita-E Complex
  90bj   Omega Guard
120bj   Zinc
(Harga Runcit: Sem-RM328.75; S&S-RM349.00 termasuk kos penghantaran)
 

Set B15 (Joint Health / Kesihatan Sendi)
  90bj   Omega Guard
  60bj   Advanced Joint Health Tablet
120bj   Ostematrix @ Calcium
(Harga Runcit: Sem-RM331.00; S&S-RM355.00 termasuk kos penghantaran)

Set B14 (Digestive Health / Sistem Pencernaan)
1 canister   ESP (Soy Protein Isolate Powder)
700bj    Alfalfa Complex (L)
120bj    Herb-Lax
  90bj    Peppermint-Ginger Plus
(Harga Runcit: Sem-RM355.00; S&S-RM393.75 termasuk kos penghantaran)
Set 7 (Super Detox)
  60bj    Garlic Complex
  90bj    DTX Complex
700bj    Alfalfa Complex (L)
(Harga Runcit: Sem-RM310.00; S&S-RM332.50 termasuk kos penghantaran)

Set B8 (Revitalizing / Kesihatan Hati)
1 canister   ESP (Soy Protein Isolate Powder)
  1 bottle    Vivix
30stick x 1.2g Nutriferon
(Harga Runcit: Sem-RM346.25; S&S-RM371.25 termasuk kos penghantaran)
Set C13 (Anti Aging / Anti Penuaan)
  90bj   DTX Complex
30stick x 1.2g Nutriferon
(Harga Runcit: Sem-RM816.25; S&S-RM865.25 termasuk kos penghantaran)

Set C14 (Brilliant / Kecergasan Minda)
1 canister   ESP (Soy Protein Isolate Powder)
120bj   Ostematrix @ Calcium
120bj   B-Complex
180bj   Lecithin
  90bj   Omega
(Harga Runcit: Sem-RM594.25; S&S-RM629.25 termasuk kos penghantaran)

Set C18 (Flawless Beauty / Kecantikan)
1 bottle    Vivix
  180bj   Sustained Release Vita-C
15 sachets   Collagen Powder
(Harga Runcit: Sem-RM876.50; S&S-RM928.50 termasuk kos penghantaran)

Set C16 (Healthy Circulatory / Kesihatan Jantung)
1 canister   ESP (Soy Protein Isolate Powder)
700bj    Alfalfa Complex (L)
  90bj   Omega
180bj   Lecithin
120bj   Vita-E Complex
  60bj   Garlic Complex
(Harga Runcit: Sem-RM642.50; S&S-RZM676.50 termasuk kos penghantaran)
Set C9 (Shape-Up / Langsing)
180bj   Lecithin
120bj   Herb-Lax
   28 stick  Cinch Energy Tea Mix
1Canister  Chinch Shake Mix
(Harga Runcit: Sem-RM775.50; S&S-RM823.00 termasuk kos penghantaran)

Set C17 (Sugar Control / Mengawal Gula)
1 canister   ESP (Soy Protein Isolate Powder)
180bj   Vita-lea (Multivitamin)
  60bj   GLA Complex
180bj   Sustained Release Vita-C
700bj    Alfalfa Complex (L)
120bj   Zinc
(Harga Runcit: Sem-RM563.75; S&S-RM598.75 termasuk kos penghantaran)

Sabtu, 3 Ogos 2013

TESTIMONI PERFORMANCE DRINK

Assalamualaikum.



Salam Ramadhan sidang pembaca. Hari ini saya ingin kongsikan testimoni rakan yang telah mencuba Performance Drink (PD) untuk membantu menangani dehidrasi ketika mengandung. Rakan saya ini telah dua kali mengandung dan kali ini adalah kandungannya yang ketiga. Ketika rakan saya mengandung sebelum ini, pasti dia mengalami morning sickness yang sangat teruk. Beberapa kali beliau dimasukkan ke hospital dan warded kerana alahannya itu. Tapi alhamdulillah, kali ini beliau masih belum ditahan dan telah pun melepasi 4 bulan kandungan.

Hmmm saya ada membaca beberapa artikel berkaitan morning sickness. Fakta yang diperolehi adalah, ia disebabkan oleh kekurangan magnesium dalam badan. Jadi bagi menanganinya, perlulah mengambil magnesium tambahan dari punca lain seperti sup tulang, rumpai laut, sayur-sayuran berdaun hijau, benih direndam dengan betul dan kekacang, garam laut bertapis dan bijirin tumbuh. (Saya akan kongsikan lebih lanjut dengan anda pada artikel akan datang). Menariknya, dalam PD memang terkandung Magnesium. Jadi memang la PD sesuai diambil oleh ibu mengandung yang mengalami morning sikcness a.k.a mabuk mengandung.

Jom baca cerita Affni yang dapat menangani masalah morning sicknessnya.:

Harini tiba2 rasa nak share something yang Affni baru find out.. Actually asalnya dulu beli mealshake ni sbb untuk Arissa (as my last blog entry). Tapi since Affni pun tengah mengalami morning sickness yang sederhana, tiba-tiba tercium lak bau meal shakes Arissa yang menyelerakan tu.. Then start la minum meal shakes sama.. Kebetulan Shaklee promo bulan ni pun Meal Shakes.. So buat la eksperimen atas diri sendiri la kan.. hehe.. So far cam makin kurang muntah.. maybe sbb energy yang meal shakes ni provide plus bau and rasa  macam ais krim.. Untuk pengetahuan semua, Affni kalau pregnant mmg tersangat lah teruk muntah dr bgn tido hingga nak tdo mlm. Kire all day n night sickness, bukan morning semata lagi dah.. Ni baru terasa nak share kat blog. Syukur alhamdulillah sgt2. Harap2 nya memang byebye terus la kat morning sickness.. Taknak la jumpe doctor die soh masuk ward lagi.. macam masa pregnant sebelum2 ni.. huhu..
Semalam baru pegi pregnancy checkup lagi.. Masa last 2 checkup sebelum ni doctor soh minum isotonic drink utk dapatkan energy balik and avoid dehydration.. Doctor suggest 100 plus.. Tapi, tu kan air gas.. makin bergas la plak perut ni nanti kan? Gula pun tinggi.. So, tetiba baru la teringat yang Shaklee pun ada Performance Drink! Ape lagi.. Last week baru la dapat nak gi beli Performance Drink tu.. Rasa die memang sedap! Rasa orange.. Takde gas.. Tahap kemanisan kita bleh adjust sendiri kalau tak nak ikut sukatan pun kan.. Ikut tekak masing2 la.. hehe.. Alhamdulillah.. walaupun cepat penat disebabkan peringkat awal pregnant ni, masih boleh la nak pegi kerja and layan anak2 nak main dengan harapan, Shaklee Performance Drink & Meal Shakes boleh la nak tambah tenaga.. Lagi2 dah nak masuk bulan puasa ni kan.. Akan sangat membantu.. InsyaAllah..  Rasanya tu sahaja untuk hari ini..

sumber: mamacilik    gambar

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Bagaimana? Anda tertarik dan ingin mencuba? Hubungi saya sekarang!!! Your Shaklee Independent Distributor
       AwilSkema
SMS | WhatssApp : 013-3786399
Shaklee ID : 926196
FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat
Email : awilskema@gmail.com