This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Rabu, 31 Julai 2013

SET MENGANDUNG

Set Mengandung Shaklee

Assalamualaikum.

Apa khabar sidang pembaca sekalian. Bagaimana dengan progress Ramadhan. Semoga semakin hari, semakin baik pencapaian kita. Saya teringat pesanan seorang Ustaz JAKIM, Ramdhan ini sangat istimewa, ia seperti sebuah pertandingan. 10 hari pertama adalah pusingan kelayakan. Semua orang mengambil bahagian dan berebut-berebut mengerjakan amal soleh. Ketika ini akan kita saksikan masjid-masjid dan surau-surau penuh sesak dengan orang mengerjakan solat Tarawih. 10 malam pertengahan adalah semi-final. Orang yang melepasi pusingan pertama dan layak sahaja akan turut serta. Ketika ini kita perhatikan Jemaah di masjid dan surau semakin susut. Ramai yang telah lari dari tujuan asal dan melakukan kerja lain seperti shopping dan sibuk berniaga. Al-maklum bulan Ramadhan juga bulan rezeki, sehingga lupa mengerjakan amalan yang sepatutnya. 10 malam akhir pula  adalah pusingan final. Hanya orang yang terpilih sahaja akan menyertainya. Ya sidang pembaca, ketika ini masjid dan surau lengang. Tinggal 1, 2 baris sahaja saf ketika solat Tarawih. Kemana yang  lain? Yang lain disibukkan oleh Allah akan hal dunia kerana hamba-NYA yang benar-benar layak sahaja yang akan terus mengejar tawaran terhebat daripada Allah. Jadi renungkan, dimana posisi kita. Doa saya semoga sidang pembaca adalah orang-orang yang terpilih ke final itu.

Opss intro yang cukup panjang. Saya sebenarnya ingin kongsikan dengan anda supplimen yang sesuai untuk ibu mengandung. Ibu akan mendapat tenaga yang mencukupi, zat yang lengkap serta insyaallah kandungan yang sihat membesar.  Bukan itu sahaja, sepanjang Ramadhan ini, ia sangat la membantu ibu-ibu yang mengalami  morning sickness untuk kekal bertenaga dan insyaallah mampu meneruskan puasa. Ramai sebenarnya ibu-ibu yang mengalami morning sickness terpaksa membatalkan puasa akibat muntah (yang tentu membatalkan puasa) serta kekurangan air. Jadi saya sangat berharap agar vitamin yang baik oleh Shaklee ini membantu seramai mungkin ibu-ibu untuk menanganinya. Ok cek vitamin dibawah:

Supplimen yang penting sepanjang mengandung ialah:

  • Vita-Lea Iron Formula (Shaklee Multi Vitamin)
  • B-Complex (Lengkap dengan 8 kumpulan Vit B, termasuk Asid Folik)
  • Vitamin-C (kandungan vit C bagi setiap biji ialah 100mg)
  • OsteMatrix (Shaklee Calcium-Magnesium)

Apabila kandungan anda, sudah masuk trimester kedua, terutama selepas masuk 5-6 bulan, boleh tambah dengan,

  • OmegaGuard
Supplements lain yang mungkin anda boleh amalkan terutama jika selalu lemah dan tidak bertenaga ialah,
  • Energizing Soy Protein (ESP)
Jika anda mengalami  morning sickness, haruslah mengambil :
  • Performance Drink (PD)
Ia memang dirumus khas untuk masalah dehidrasi. PD  membantu mengatasi rasa mual-mual yang dialami. Lagipun ia berperisa oren yang sangat segar. Percayalah, anda akan jatuh hati setelah mengenalinya.

Secara ringkasnya Set Untuk Ibu Mengandung:


Set J1 (untuk 1st trimester)
  • B Complex 
  • Vitamin C  Chewable
  • Vita-lea Iron Formula (a.k.a multivitamin)
  • OsteMatrix (a.k.a calsium)
Set J2 (untuk 2nd & 3rd trimester)
  • B Complex
  • Vitamin C  Chewable
  • Vita-lea Iron Formula (a.k.a multivitamin)
  • OsteMatrix (a.k.a calsium) 
  • OmegaGuard ( a.k.a minyak ikan)
Tambahan Yang harus diambil
  •  Performance Drink (PD)
  •  Energizing Soy Protein (ESP)
Bila dah ambil set ini, hentikan dahulu apa jua supplimen lain yang anda sedang ambil. Ataupun jarakkan masa pengambilannya untuk sejam dua. Selain itu, set mengandung ini boleh diteruskan pengambilannya ketika berpantang dan menyusukan bayi. Jadi memang la berbaloi-baloi anda memilikinya.

gambar1

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Bagaimana? Anda tertarik dan ingin mencuba? Hubungi saya sekarang!!!
Your Shaklee Independent Distributor
                      AwilSkema
♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196
♥ FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat
♥ Email : awilskema@gmail.com

Selasa, 30 Julai 2013

TESTIMONI GLA : MENGECUTKAN CYST

Assalamualaikum.

Ampun dan maaf saya pohon kepada sidang pembaca. Pada bulan Ramadhan yang mulia ini, saya ingin kongsi dengan anda gambar-gambar yang mengerikan. Gambar ini sangat la berkait rapat dengan wanita. Ya  wanita-wanita sekalian, saya ingin kongsikan keadaan rahim yang dijangkiti CYST. Mari kita berkenalan dengan Ovarian Cyst a.k.a keradangan ovari.

Ovarian Cyst

Ovari adalah satu bahagian penting dalam sistem pembiakan wanita. Terdapat dua ovari yang terletak di kedua-dua belah rahim. Ovari menghasilkan telur yang dihantar melalui tiub fallopio ke dalam rahim. Di dalam rahim, telur boleh disenyawakan oleh sperma. Ovari juga mempunyai kemungkinan untuk terbentuknya cyst yang kecil. Ia akan menyebabkan kitaran haid yang tidak teratur.
 

Apakah Ovarian Cyst?
Cyst adalah kantung berisi cecair yang terbentuk di dalam atau di ovari. Kebanyakan cyst tidak berbahaya dan tidak menyebabkan apa-apa gejala. Walau bagaimanapun, pada masa-masa tertentu, cyst boleh membawa kepada sakit ketika haid. Kebanyakan cyst akan hilang dengan sendiri. Terdapat pelbagai jenis ovarian cyst. 


Functional Cysts: Cyst ini yang paling biasa terbentuk semasa ovulasi. Cyst ini berlaku apabila telur tidak dikeluarkan dari kantung atau apabila kantung telur tidak membubar selepas telur dikeluarkan. Apabila folikel telur biasa tidak berhenti membesar, ia membentuk Functional Cysts. Terdapat beberapa jenis cyst berfungsi:

Follicular Cyst: Cyst ini terbentuk dalam ketiadaan ovulasi atau apabila runtuhnya dinding folikel. Cyst ini boleh pecah pada bila-bila masa-masa dan menyebabkan kesakitan. Kesakitan ini berlaku semasa ovulasi atau pertengahan haid.

Corpus luteum Cyst: Cyst ini boleh dipenuhi dengan cecair atau darah. Ia jarang menimbulkan apa-apa gejala dan boleh tiba-tiba pecah. Oleh itu, ia menyebabkan pendarahan dalaman serta sakit yang bersangatan.

Nonfunctional Cysts: Cyst yang tidak dikumpulkan di bawah cyst berfungsi diletakkan di sini. Cyst ini merangkumi beberapa perkara berikut:

Polycystic ovaries: Cyst ini biasanya dipanggil sebagai polycystic ovary syndrome (PCOS) terbentuk apabila telur gagal untuk membuka.

Endometriomas: Apabila tisu endometrium atau lapisan rahim mula berkembang pada organ-organ lain termasuk ovari, membawa kepada Endometriomas. Ini adalah satu keadaan yang sangat menyakitkan yang menyebabkan masalah kesuburan.

Mature Cystic Teratomas: Cyst yang mengandungi pelbagai jenis sel-sel badan seperti gigi, tulang, rambut, dan lain-lain. Ini berlaku kerana sel-sel telur boleh berkembang menjadi apa-apa jenis sel. Cyst ini biasanya HILANG DENGAN SENDIRI APABILA MENGECUT.

Cystadenomas: Cyst ini terbentuk daripada tisu ovari dan dipenuhi dengan cecair.

Bagaimana, mengerikan bukan. Shaklee mencadangkan satu vitamin yang sangat berkesan dalam menangani masalah cyst ini. Vitamin tersebut adalah GLA Complex. GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser. GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon estrogen (wanita) dan testoteron (lelaki), mengawal simptom PMS seperti kesakitan, mood swing dan sakit payudara. Ramai yang tidak tahu GLA juga sangat baik untuk lelaki kerana GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing. Saya kongsikan dengan anda testimoni Kak A yang mengalami masalah Cyst:

Jadi bagaimana. Percaya bahawa GLA sangat baik untuk anda. Jom PM saya laju-laju. Nanti saya laju-laju balas PM anda.

gambar1 gambar2 gambar3 gambar4 gambar5

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Bagaimana? Anda tertarik dan ingin mencuba? Hubungi saya sekarang!!!
Your Shaklee Independent Distributor
                      AwilSkema
♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196
♥ FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat

 ♥ Email : awilskema@gmail.com

Isnin, 29 Julai 2013

GLA UNTUK LELAKI ?????

Assalamualaikum…

Selalu kita dengar GLA atau EPO untuk wanita. Untuk cycle period jadi lebih betul, kurang PMS(period pain), sindrom menopous dan yang berkaitan dengan hormon kewanitaan. Tapi tahukah anda, sebenarnya GLA juga boleh diambil oleh lelaki dan banyak kebaikannya. Jom kita tengok satu-satu.


Manfaat GLA

DIABETES
GLA adalah satu asid lemak dalam badan yang menukarkan bahan seperti hormon yang dipanggil prostaglandin E1 (PGE1),” kata pakar di University of Michigan Health System (UMHS). Lelaki dan wanita dengan Jenis 1 dan diabetes jenis 2 mungkin mempunyai masalah metabolik yang menghalang badan daripada membuat GLA. Ia boleh mengurangkan gejala-gejala yang berkaitan dengan neuropati diabetes, iaitu masalah saraf yang disebabkan oleh kencing manis.


EKZEMA
Lelaki dengan masalah ekzema dan masalah kulit yang lain mungkin kekurangan GLA, jadi mengambil produk yang mengandungi GLA boleh memberi manfaat kepada mereka, kata UMHS. Memetik satu kajian, lebih daripada 1,200 pesakit ekzema dan dermatitis yang mengambil produk yang mengandungi GLA membantu mengurangkan gatal-gatal, edema, pembentukan kerak dan kemerahan. Kajian-kajian lain telah menemui ia dapat membantu untuk merawat ruam kulit yang berkaitan dengan alahan dan gatal-gatal.


ARTHRITIS
Lelaki yang mengalami artritis reumatoid boleh mendapat manfaat daripada mengambil minyak evening(EPO), kerana kandungan GLA yang menukarkan ke PGE1 menghasilkan kesan-kesan anti-radang, menurut UMHS. UMHS juga menemui kesan positif bagi penghidap artritis reumatoid daripada mengambil minyak evening dengan minyak ikan(fish oil). 60 peratus dari mereka dengan artritis reumatoid yang mengambil minyak evening digabungkan dengan minyak ikan dan bukannya ubat-ubatan biasa mengalami peningkatan yang besar.


HEART DISEASE, ATHEROSCLEROSIS AND COPD
Dalam satu kajian, mengambil 3 hingga 4 gram sehari minyak evening menurunkan kolesterol, dengan itu mengurangkan risiko aterosklerosis, kata UMHS. GLA adalah antikoagulan yang penyelidik percaya boleh mengurangkan tekanan darah, melindungi terhadap penyakit arteri koronari dan mencegah serangan jantung.


Di Shaklee, kami ada Shaklee GLA Complex yang kandungan GLAnya 2 kali ganda lebih banyak berbanding EPO.
Malah, banyak lagi kebaikan yang bukan sahaja untuk wanita tetapi juga lelaki. Jadi, jangan ingat GLA untuk wanita sahaja tau!!


Kredit: HanisHealthyLife

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
 
Bagaimana? Anda tertarik dan ingin mencuba? Hubungi saya sekarang!!!
Your Shaklee Independent Distributor
                      AwilSkema
♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196
♥ FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat
♥ Email : awilskema@gmail.com


Rabu, 24 Julai 2013

GIVEAWAY RAMADHAN OLEH 1001RESEPI


Assalamualaikum

Sidang pembaca yang dikasihi, kali ini saya ingin kongsi dengan anda salah satu benda yang saya suka. Sebenarnya, saya ni suka dengan kek dan cupcake. Cuma buat-buat kek, Encik A tak suka...so kadang buat dan selalu tak buat. ;p Akhirnya, saya sudah mengumpul banyak perkakasan bakeri di rumah. Berapa banyak, ada lah 1 almari. Kalau diguna, memang la saya seorang penjual kek yang berjaya...kikiki 


Semalam dengan tak sengajanya, saya telah menjenguk blog kak Kida. Siapa Kak Kida ni, oh dia seorang blogger masakan yang sangat la femes. Siapa yang tak tau 1001resepi? Memang la anda rugi tau. Ada la 3 tahun saya follow sebagai silent reader jek. Pulak tu terbaca artikel Give Away yang dianjurkan. Huh, terus suka. Selama hari ini saya tak dapat nak joint mana-mana GA sebab tak ada blog. Tapi alhamdulillah tahun ni boleh dah. 


GA Kak Kida kali ini memang sangat la best. Apa kaitan GA ni dengan minat saya terhadap kek... ya GA ni hadiahnya berkaitan barang bakeri. Memang syok la hadiah dia. cer usya gambar:



Mantop-mantop, terliur tengok hadiah yang best tu. Aii tak guna sekarang tak mesti kemudian hari saya tak akan guna kan. Manalah tahu, nanti-nanti boleh jadi tukang buat kek professional...manala tau...hihihi. Jadi siapa-siapa yang suka nak join boleh rujuk disini.

************************************************************************************************************************
Ok bagi melengkapkan syarat GA, saya nak kongsi suasana berbuka puasa saya sekeluarga untuk iftar ke 15 semalam. Juadah dibeli di Restoran Saba' Setiawangsa. Hai sempat la sangat saya nak masakkan, sampai rumah pun dah 6.45 petang. Jadinya kengkadang masak, selalunya beli..kikikiki. Menu adalah Ayam Mandy (ayam separuh) dan Mix Appertizer. Ni memang feberet kami kalau beli nasi di Saba'. Percayalah, tak ada restoran arab yang boleh menandingi kesedapan appertizer oleh Saba' ini (area KL).


Anak-anak sangat la teruja masa tunggu nak makan. Haha, Biasanya saya akan beri mereka makan dahulu. Akhtar (si tecik yang pakai baju hijau) siap cakap 'horey' dan bertepuk tangan bila penutup nasi dibuka. Ni aksi baru ok. Tak pernah lagi dia buat macam tu. Memang dia bersungguh-sungguh nak makan. Cer tengok gelagat anak-anak teruja dibawah.


Bila dapat makan, huyooo, macam taknak berhenti. Tapi tu lah, poyo anak-anak saya ni mula-mula ja. Dapat air sirap, asyik minum air ja. Akhirnya, emak dan abah yang habiskan nasi depa dua orang ni..hmmm.. tengah malam lapar dan mintak bubur nasi..aiii anakku, apakah?


Adakah dengan artikel ini saya tidak berminat lagi dengan Shaklee? Oh tentu tidak. Ini hanyalah perkongsian minat sahaja. Anda boleh terus menempah vitamin atau pun mendapatkan konsultasi percuma daripada saya (khas kepada pelanggan emakskema.com). Jadi jangan lupa ya, setelah makan juadah berbuka, teruskan mengambil vitamin yang sesuai seperti Vita-lea, B-com, Lecithin dan Vit C. Sebelum tidur ambillah Oste-Matrix atau Alfalfa dan selepas sahur minum ESP atau Performance. Semoga Ramadhan kali ini anda lebih bertenaga untuk bertarawih dan menunaikan ibadah lain.

Vitamin puasa shaklee

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
 
Bagaimana? Anda tertarik dan ingin mencuba? Hubungi saya sekarang!!!
Your Shaklee Independent Distributor
                      AwilSkema
♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196
♥ FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat
♥ Email : awilskema@gmail.com

Khamis, 18 Julai 2013

TESTIMONI GLA : PERIOD LANCAR BILA HORMON STABIL

Assalamualaikum.

Pada hari ini, saya ingin membawakan kepada anda sidang pembaca yang dikasihi, kisah keberkesanan GLA dalam menjaga, mengurus dan memastikan sistem terpenting dalam badan wanita sentiasa sihat dan berfungsi secara optimum. Apa sistem terpenting itu? Sudah pastilah sistem reproduksi a.k.a peranakan wanita. 


Ya, ia adalah sistem yang paling penting kepada kita kaum wanita kerana di situlah zuriat kita akan mula bersenyawa, berkembang dengan cukup sifat seterusnya dilahirkan dengan sempurna. Jadi ketidak seimbangan hormon dalam sistem reproduksi sering menyebabkan pasangan yang telah berkahwin, lambat memperolehi zuriat. Jangan bergurau (baca sebagai 'main-main')akan hal yang penting ini tau. Silap gaya, anda tidak akan memperolehi zuriat. Ya anak tu satu rezeki. Jadi kita perlu usaha untuk rezeki itu. Ok, bolehlah selami cerita Kak A yang menceritakan bagaimana GLA sangat berkesan dalam menstabilkan hormon sistem reproduksinya. 


Testimoni GLA

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
 
Bagaimana? Anda tertarik dan ingin mencuba? Hubungi saya sekarang!!!
Your Shaklee Independent Distributor
                      AwilSkema
♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196
♥ FB Page : http://www.facebook.com/skemahidupsihat 

♥ Email : awilskema@gmail.com

Khamis, 4 Julai 2013

PROMOSI BULANAN : GLA : JULAI 2013

Promosi GLA


Pepatah lama ada menyebut, sayang anak tangan-tangankan. Sayang isteri tinggal-tinggalkan. Hmmm era ini kita ubah sedikit, sayang isteri belikan GLA…hihihihi Ya ayah, suami, abang, adik dan bujang yang bertunang, sayang pada ibu, isteri, kakak, adik perempuan dan tunang anda???? Mari hadiahkan orang tersayang dengan GLA.

Pada bulan ini, Shaklee mengadakan promosi GLA, dimana anda boleh membeli 6 botol GLA dan mendapat 1 percuma. Untung kan, beli 6 percuma 1. Macam banyak sangat pulak ye. Tak pa, boleh pakat dengan kawan-kawan beli sama-sama dan hadiahkan pada orang tersayang.

Beli 1 murah, beli dua jimat, beli 3 untung lebih… lebih banyak anda beli, lebih banyak RM anda jimat.


Manfaat GLA
GLA telah terbukti dalam menangani banyak masalah peranakan wanita a.k.a reproduksi. Wanita mempunyai sistem peranakan yang komplek dan sensitif. Jika tidak diurus dengan sempurna, ia akan mendatangkan masalah yang tidak terhingga. Semak kebaikan GLA kepada sistem peranakan wanita:


  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan 
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid) 
  • Membantu dalam menangani menopus
Banyak lagi manfaat GLA ni. Saya akan kongsikan kepada anda pada artikel akan datang. Hmm perlu bergegas untuk urusan lain... Saya perlu ke Jalan TAR. Nak belikan Bapak dan Abah hadiah Ramadhan. Hmmm hadiah apa, Insyaallah saya akan cerita pada anda pada kesempatan yang lain ya. Babai...

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Bagaimana? Anda tertarik dan ingin mencuba? Hubungi saya sekarang!!!
Your Shaklee Independent Distributor
            AwilSkema

♥ SMS | WhatssApp : 013-3786399
♥ Shaklee ID : 926196
♥ FB Page :http://www.facebook.com/skemahidupsihat

♥ Email : awilskema@gmail.com

Selasa, 2 Julai 2013

GLA COMPLEX

Nama Produk:  Shaklee GLA Complex
Hidangan / Bekas: 60 Kapsul
Saiz / Hidangan: 1 Kapsul sehari 


GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

  • Menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid
  • Menyokong sistem imun
  • Minyak Borage yang mengandungi GLA semulajadi yang sangat pekat dalam bentuk yang mudah terserap
Sumber: Shaklee Malaysia